in

TAR ugostio 13. nacionalni šampionat rezidbe maslina u obliku polikonične vaze. Donosimo top listu najboljih

Nacionalni šampionat rezidbe maslina u obliku polikonične vaze - Tar

Udruga maslinara istarske županije “Olea” organizirala je jučer, 6. travnja, 13. nacionalni šampionat rezidbe maslina u obliku polikonične vaze koji je održan u masliniku prije ulaza u autokamp Lanterna, u Općini Tar-Vabriga. Sudjelovalo je 12 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a najbolji po ocjeni žirija bio je Massimo Scappini iz Toscane, iz Italije. Drugi po broju bodova bio je Petar Rikato, a treće mjesto podijelili su Igor Kerin i Marco Mazzocco.

Općinu Tar-Vabriga predstavljali su Kerin i Đanfranko Brajković.

U žiriju su bili predsjednik i tajnik Olee Đankarlo Žužić i Zdenko Barac, te daojen maslinarstva Italo Žužić kao predsjednik.
-Bilo je to još jedno uspješno natječanje. Imali smo lijepo vrijeme a posjetilo nas je i puno znatiželjnika koji vole boraviti među maslinama. Svi su na kraju bili oduševljeni s našom tradicionalnom maslinarskom marendom – ombolo u maslinovom ulju kojeg je pripremio šef Marčelo Radin, rekao nam je Đankarlo Žužić.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije, Općine Tar-Vabriga i Turističke zajednice općine Tar-Vabriga. Zahvaljujući sponzorima, najbolji su osvojili vrijedne nagrade kao što su mala motorna pila za pobjednika, zatim dvije teleskopske i jedne voćarske škare. Ostali su dobili prigodne nagrade.

Foto Policijska uprava istarska

Istarski policajci iznenadili mališane

Električni automobili na punjaču u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Država građanima sufinancira kupnju električnih vozila ili hibrida. Donosimo detalje koliko se može dobiti novca