in

U Momjanu radionica prirodne kozmetike od damašćanske ruže

Ruža

RADIONICA – 25/06/2024 – 19h. Kuća istarskih kaštela, Trg Sv. Martina Momjan

Slavljena od antike zbog svoje ljepote i mirisa, ruža je nedvojbeno “kraljica cvijeća”. Simbol ljubavi i ljepote, veličanstvenog i nježnog izgleda, raznolikih boja i jedinstvenog, suptilnog i opojnog mirisa, ovaj cvijet svojim neponovljivim šarmom fascinira vrtlare, ali i pjesnike i parfumere.

Od davnina poznata po svojim astringentnim i regenerirajućim svojstvima, ruža je već dugo neizbježan saveznik u kozmetici, posebno za njegu umorne ili zrele kože.

Nadalje, njezin snažan i suptilan miris idealan je za harmoniziranje uma i smirivanje emocionalnih poremećaja.

Stoga smo našu radionicu odlučili ovog puta posvetiti kraljici ruži te naučiti kako izraditi ”masku mladosti” za lice i micelarnu vodicu za lice s hidrolatom ruže.

Pridružite im se na radionici i naučite kako formulirati 2 visokovrijedna proizvoda koja će blagotvorno djelovati na vašu kožu, naročito u vrućim ljetnim danima.

”Kraljica cvijeća” posebna priča vezuje upravo uz Momjan. Potomci grofova Rota posjedovali su kuću u Momjanu. Pored kuće nalazio se ogroman vrt s voćnjacima i cvijećem, posebno ružama. Danas je na tom mjestu ta vrsta ruža još uvijek sačuvana.

Stoga je ova radionica posvećena upravo ruži.

Informacije i rezervacije na broj 091 1772 023 ili putem sljedećih e-mailova kucakastela@ppmi.hr  ili info.terrahistria@gmail.com

Cijena radionice iznosi 25€ po polazniku.

Foto Maximvs Poreč atletski klub

Porečki Maximvsi stekli veliko iskustvo na državnom prvenstvu u Karlovcu

nesreća očevid

Naletio na pješaka u Istri pa pobjegao. Policija traži pomoć svjedoka