in

U Njemačkoj otkrivena ploča prijateljstva Poinga i Poreča za 10 godina prijateljstva

Foto Grad Poreč - Otkrivena ploča prijateljstva u Njemačkoj

Povodom obilježavanja 10 godina prijateljstva Grada Poreča i njemačkog Grada Poinga proteklog je vikenda u Njemačkoj otkrivena ploča prijateljstva na frekventnom raskrižju Poinger na ulazu u grad. 

Podsjetimo, nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

Ova dva grada proslavu obljetnice počeli su početkom ove godine na tradicionalnom novogodišnjem prijemu, pa je ovo nastavak obilježavanja. 

Svečanost je održana u Poingu u vrijeme održavanja njihovog velikog tradicionalnog ljetnog festivala Volkfest, a Poreč su predstavljali gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik. Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici, uz sadašnjeg gradonačelnika Poinga Thomasa Starka, i bivši gradonačelnici, te predstavnici Poinga. 

-U Poreč dolazi puno gostiju upravo iz Bavarske i Njemačke, a kroz zadnjih deset godina napravljeno je puno u vidu promocije našega grada ovdje, kao i suradnje između naših gradova, kazao je gradonačelnik Loris Peršurić, te se zahvalio Generalnom konzulatu  Republike Hrvatske u Münchenu i generalnom konzulu Vladimiru Duvnjaku, na podršci kao i predstavnicima hrvatske dijaspore predvođene Ivom Sadrićem, koji je puno posredovao kod bratimljenja ovih dvaju gradova. 

Inače, Poreč je lani u predstavljen Münchenu u sklopu obilježavanja Dana hrvatske državnosti, a lani je u Poreču uređen je i Park prijateljstva Poreč-Poing okružen maslinama, koje je brzo postalo jedno od omiljenih piknik-okupljališta, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Poljoprivrednici na natjecanju oranja u Poreču - Foto Davor Šišović za portal Bookaleta

POREČ: Poziv za poljoprivrednike na radionicu LAG-a Središnja Istra o novom natječaju

NK Funtana vratila svoje dijete – Tomicu Prolića