in

U Novigradu održan 8. Grand prix Beretta

Pobjednici - Foto Grad Novigrad

Proteklog vikenda u novigradskom naselju Bužinija, na streljani Alpina Streljačkog društva Gusar, održano je 8. izdanje streljačkog natjecanja u disciplini gađanja letećih meta (trap) Grand prix Beretta 2021.

Natjecanje je okupilo ukupno 126 strijelaca u kategorijama juniora, seniora i žena, iz osam zemalja – Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Italije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

U kategoriji A pobjednik je Emanuele Bernasconi (Ita), u kategoriji B Walter Cattaneo (Ita), u konkurenciji žena najbolja je bila Giulia Grassia (Ita), dok je kod juniora prvo mjesto osvojio Luca Gerri (Ita). Ekipni pobjednik je Streljačko društvo Gord iz Velike gorice (Hr), dok je pobjednica tzv. mix finala (Finale Beretta), u kojem je glavna sponzorska nagrada bila vrijedna puška proizvođača Beretta, Giulia Grassia.

Nagrade najboljima uručili su istarski župan Boris Miletić, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos te županijski pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan, u društvu novigradskog olimpijca i člana SD Gusara Giovannija Cernogorza. Natjecanje je proteklo u najboljem redu, uz uspješnu organizaciju SD Gusara te podršku Grada Novigrada-Cittanova i novigradske turističke zajednice.

Istra u utorak: Četiri novozaražena uz sve više hospitaliziranih

FUNTANA: S više od 19.000 gostiju premašena rekordna 2019. godina!