in

U petak u Červar Portu kreću radionice terapeutskog čitanja iz ciklusa “Pas(I)Ja”

Foto Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč započinje s provođenjem aktivnosti  „Pas(I)Ja’’ koja se sastoji od radionica terapeutskog čitanja sa psom u sklopu projekta „Na istoj strani(ci)! – Čitanjem do uključivog društva˝. Prvi susret održat će se u petak, 17. veljače u 16 sati u knjižničnom stacionaru Červar Porat, Park Učka 1.

Cilj ovih radionica je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova – psa i njegovog voditelja.

Radionice su sadržajno osmišljene za djecu predškolske dobi i svih razreda osnovne škole, a provodi ih stručnjak uz sudjelovanje jednog od pasa pomagača, koji su trenirani i provjereni u svojem ponašanju s djecom. Najčešće se radi o labrador retriverima ili kraljevskim pudlama.

Radionice provode licencirani terapeuti i psi iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Zagreb. Radionice su besplatne za sve sudionike.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti do petka 17. veljače do 12 sati na broj telefona 052/434-196.

_________________________________________________________________________________________________

 „Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, priopćeno je iz Gradske knjižnice.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

TAR – O sigurnijem internetu s Ribafishom: „Kolika je cijena jednog lajka?“

Rosie Kugli - Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: “Na istoj strani(ci)” s Rosie Kugli u Klubu Galija i Domu za starije i nemoćne