in

U ponedjeljak fešta Marčansko šugo i 1. turnir u odbojci na pijesku

Foto TZO Marčana

Dobar spoj gastro užitka i sportskog druženja u Marčani

Ovogodišnje izdanje gastro manifestacije „Marčansko šugo“ i „1. Marčana Open“ održat će se u ponedjeljak, 14. kolovoza na malonogometnom igralištu u Marčani, s početkom u 17 sati. Turistička zajednica općine Marčana poziva posjetitelje na dobar spoj gastro užitka i sportskog druženja. Za glazbeni će se ugođaj od 20.30 sati pa do kasno u noć pobrinuti Serđo Valić i Duo Magnolia.

Foto TZ Marčana
Foto TZ Marčana

Tradicionalna gastro manifestacija „Marčansko šugo“ svake godine privlači brojne goste na degustaciju šuga s divljači i palente. Najavljeno je sudjelovanje čak 11 kuharskih ekipa koje će svoje umijeće pokazati u svega nekoliko sati pripreme, a to su Policija, 119. brigada, HČZ Marčana, Valturska ekipa, Fratarski, Lavanda N.I.P., Cacciatori, DVD Marčana, DVD Pula, Ekipa Orbanići i ISTRun. Sve su to kuhari entuzijasti, amateri, ljubitelji ukusnih jela i druženja.

Prvi Marčana Open turnir odbojke na pijesku započinje u 17 sati. Finalne utakmice predviđene su za 1 sat nakon ponoći. Za turnir je prijavljeno 12 ekipa, a igra se po sistemu da u ekipi bude minimalno jedna ženska osoba. Zanimljivi nazivi prijavljenih ekipa su: Žbrufador, Epic Brozo, Sikurit, Mistral, Fairytale, Kiseli Krastavci, To je To, Gepardi, Laganica, Lunar Studio, Pantera effect team i Kako ćemo se zvat.

Najbolje na turniru čekaju bogate nagrade sponzora. Turnir privlači mnoštvo sportaša te gledatelja i zaljubljenika u odbojku. Sam sport je veoma atraktivan i širi pozitivnu energiju među sportašima i posjetiteljima turnira. Sportske manifestacije promiču bavljenje sportom među mladima, fair play i zdrav život.

Manifestaciju organizira TZO u suradnji s Općinom Marčana, komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o., Odbojkaškim klubom Marčana i Hrvatskim časničkim zborom Općine Marčana.

Parking za posjetitelje predviđen je uzduž prilaznim cestama za centar Marčane.

romobil

U Poreču idući tjedan policijska akcija kontrole biciklista i romobilista

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Istra: 74-godišnjak napao i teško ozlijedio 67-godišnjaka. Jedan u bolnici, drugi iza rešetaka