in

U Poreču uprizorene žive jaslice, u četvrtak živa glazba na ulicama i radionice

Žive jaslice - Foto Advent Poreč

Porečka starogradska jezgra protekle je večeri ugostila premijerno uprizorenje živih jaslica u organizaciji Župe Poreč. Mnoštvo ljudi svih generacija prošetalo je ulicama i trgovima na kojima su ih dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok su priču ukazanja kazivali pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurali članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom.

Žive jaslice - Foto Advent Poreč
Žive jaslice – Foto Advent Poreč

Topla atmosfera Gupčeva trga dodatno je obogatila ovo uprizorenje, za koje iz organizacije već najavljuju kao sami početak lijepe tradicije koja će i ubuduće obogaćivati blagdanske dane u Poreču.

Nakon uprizorenja živih jaslica, okupljene su zabavljali Tedi Grubica i Marko Ritoša i DJ Johnny B, dok su danas na redu Velvet Echoes duo u Eufrazijevoj ulici od 19 sati, a potom Blues Brajdersi na Trgu Matije Gupca te Braco u Eufrazijevoj ulici od 20 sati. Društvo „Naša djeca“ Poreč na Trgu Matije Gupca od 18 sati organizira radionicu izrade svijećnjaka, dok u porečkom kinu igraju sinkrozirani film Veliki crveni pas Clifford od 17 sati te Matrix Uskrsnuća od 20 sati.

Žive jaslice - Foto Advent Poreč
Žive jaslice – Foto Advent Poreč

Novogodišnji vikend ispunjen je brojnim događanjima, od koji izdvajamo dječji doček nove godine uz mini disco, živu glazbu ulicama starog grada i funky doček na Trgu Matije Gupca. Detaljan program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Kozlevac: Visoke brojke ozbiljno ugrožavaju zdravstveni sustav

Foto Sportska zajednica Grada Poreča

Poreč: Sportska zajednica u 2022. imat će 9,3 milijuna kuna, novog zaposlenika i člana – Padel klub