in

Učenici Umjetničke škole Poreč predstavljeni u gradu prijatelju na Balatonu

Porečani u Siofoku na Balatonu kao gosti

Mađarski Siofok je grad od 25 tisuća stanovnika u regiji Somogy, a nalazi se na južnoj obali Balatona. Zahvaljujući svojoj popularnosti u turizmu i broju mjesta za izlazak, Siofok je i jedan od najbogatijih mađarskih gradova, a nerijetko ga nazivaju i glavnim gradom Balatona.

Foto Grad Poreč – Porečani u Siofoku

Povodom obilježavanja početka turističke sezone na Balatonu, Grad Siofok pozvao je prijateljske gradove da svojom točkom obogate program proslave početka sezone.

Poreč su predstavili učenici plesnog odjela Umjetničke škole Poreč Ariana Zović, Klara Cukrov, Leona Janko, Anja Vanja Terlević i Ivan Bošnjak, predvođeni učiteljicom-mentoricom Andrejom Široki. Izveli su autorsku modernu plesnu predstavu. Njihova se točka posebno istaknula među ostalima te je oduševila brojne okupljene posjetitelje, koji su se tamo okupili nakon održane povorke Siofokom. Mnogobrojnu i šarenu povorku, koja je krenula iz Milenijskog parka, predvodila je limena glazba Bányász iz Várpalote, a pratile su je mažoretkinje, zatim izaslanstva gradova prijatelja s gradskim čelnicima te građani i mladi koji su svojom odjećom dočarali atmosferu s početka prošlog stoljeća.

Foto Grad Poreč - Porečani u Siofoku
Foto Grad Poreč – Porečani u Siofoku

Na ceremoniji otvorenja sudjelovao je i zamjenik porečkog gradonačelnika, Elio Štifanić, kojemu je uručena i ruža prijateljstva, koja će biti posađena u Poreču u znak trajnog prijateljstva između dva grada i naroda. Štifanić se zahvalio Siofoku na prijateljstvu dužem od dva desetljeća, uz poziv da se i ove godine, već tradicionalno, okupe u velikom broju na plivačkom maratonu Porečki delfin, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč - Porečani u Siofoku
Foto Grad Poreč – Porečani u Siofoku

lisice policija mup ilustracija

POREČ: Dobio 15 dana zatvora – Izbušio gume na vozilu i oštetio fasadu kuće

Uskoro nova manifestacija „VINA POREČA“ – Kušajte višestruko nagrađena vina proizvođača iz Poreča, Fuškulina, Nove Vasi…