in

FUNTANA: Udruga “Na izvorima prijateljstva” dobitnica najvažnije općinske Nagrade Sv. Bernardo

Foto Tanja Kocijančić

Javno priznanje „Nagrada Općine Funtana – Sv. Bernardo“ dodjeljuje se Udruzi za djecu
i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana.
Odlučili su tako vijećnici na današnjoj sjednici a na prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja. Nagrada će se dodijeliti 20. kolovoza, prigodom proslave Dana općine i zaštitnika sv. Bernarda.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, nagrada im se dodijeljuje radi organizacije i provođenja projekata, kao što su Maškare, Prvi maj u Funtani, 1. Likovna kolonija, Art&Craft radionica na Rotondi, Advent u Funtani te Humanitarna akcija sakupljanja donacija za obitelji iz potresom pogođenih područja Petrinje, Siska i Gline, tijekom 2019. i 2020. godine.

O ovoj smo udruzi pisali kada su počele s radom, s puno entuzijazma i volje da se život u mjestu pokrene na bolje. One su Funtanjanke Adrijana Ivković, Ana Roberta Karabegović, Sanda Jukić, Nikolina Klarić i Ivana Prekalj Martinčević. Ideja o pokretanju udruge rodila se 2017. godine, a pokretačica je bila Sanda, koja je zasigurno odradila najveći dio posla oko registracije. Spojila je četiri žene u koje je vjerovala, s kojima je željela sanjati, planirati i ostvarivati. Dosad su iza njih brojni projekti, a tu ne staju, jer planiraju za svoje mjesto još toga.

Ali o tom potom. Čestitamo im na zasluženoj nagradi, a više o njihovim novim aktivnostima objavit ćemo uskoro!

IN MEMORIAM: Zorko Sergo (1931.-2021.), jedan od pokretača boćanja u Poreču

Iz trgovina se povlače dva jogurta zbog pesticida u njima