in

Uređena stoljetna ladonja u ČERVARU, dobila je i klupice za sjedenje

Nastavlja se komunalno uređenje po naseljima Grada Poreča. Nedavno su završeni radovi u Červaru, gdje se uređivao okoliš stare ladonje u središtu naselja. Tijekom zime, ekipa djelatnika hortikulture Usluge Poreč u koordinaciji s predstavnicima Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča, izvršila je orezivanje grana ovog stabla koje svojim impozantnim dimenzijama čini prepoznatljiv simbol Červara. Budući da se radi o stablu visoke starosne dobi, na kojem su se u prošlosti događali značajniji lomovi odumrlih grana, obavljena je ozbiljna sanacija stabla u vidu sanitarnog i oblikovnog reza s prorjeđivanjem i skraćivanjem grana. Uz rezidbu, izvršena je i sanacija oštećenja na deblu, kako bi se sačuvalo od propadanja i odumiranja.

Ladonja u Červaru

Ladonja predstavlja kulturnu poveznicu prošlosti i sadašnjosti Červara i mjesto okupljanja mještana, te su na zidić oko stabla postavljene klupice za sjedenje i odmaranje tijekom ljetnih mjeseci.

Stara peza

Također, na obližnjem dječjem igralištu postavljena je nova jednosjedna ljuljačka i urbana oprema (koš za otpatke sa smanjenim otvorom), te je uređena i stara vaga (peza).

Komunalno uređenje po porečkim mjesnim odborima nastavlja se i dalje, u skladu sa željama i potrebama mještana i mjesnih odbora, priopćeno je iz Grada Poreča.

Predstavnica ugostitelja: Popustite mjere odmah, zašto gubiti vrijeme do 1.6.

Poreč: Zabilježeno jubilarno 100. davanje krvi, ali i dva nova darivatelja