in

Veliko srce NOVIGRADA: Predane donacije Branki Kostić i mladim gimnastičarima, prikupljene na fešti GOODBYE 2019.

Veliko srce NOVIGRADA: Predane donacije Branki Kostić i mladim gimnastičarima, prikupljene na fešti GOODBYE 2019.
Donacije Novigrađama potrebitima

Danas su u Domu za starije osobe Novigrad predane donacije prikupljenih sredstava nakon proslave stare godine „Goodbye 2019”. Brankici Kostić iz Novigrada, koja boluje od mišićne distrofije, dodijeljeno je 44.000 kuna za uređenje staze, rampe za invalidska kolica i električni priključak za invalidska kolica. Gimnastičkom klubu Novigrad predano je 10.000 kuna za novu sportsku opremu članovima kluba.

Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške udruga koje su organizirale proslavu „Goodbye 2019” – a one su DVD Neapolis, Zdravi Novigrad, MK Pirates, DND Novigrad, Udruga za stare i mlade Dajla-Novigrad, novigradska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Društvo gljivara Bujštine Boletus, zatim Premium Image, Sportska dvorana Novigrad, Grad Novigrad, te Turistička zajednica Novigrada, a valja spomenuti i građane koji su cijeli projekt podržali svojim donacijama.

Udruga Zdravi Novigrad je Domu za starije osobe Novigrad predala i novi bolesnički krevet, u vrijednosti od 11.000 kuna koji će biti na raspolaganju svima potrebitima u Novigradu. Bolesnički krevet će biti smješten u Domu za starije osobe i na korištenje građanima, u želji da bude od velike pomoći bolesnima i nemoćnima.


„Nadamo se da će ova donacija olakšati boravak i oporavak bolesnika. Cilj nam je da našim primjerom potaknemo i druge članove naše zajednice da sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama koje su od opće koristi.”, rekla je Viviana Fakin, predsjednica Udruge Zdravi Novigrad.

Dana 11. veljače obilježava se i Svjetski dan bolesnika, pa je ovo bila prilika da se svi zajedno okupe na primopredaji donacija, sa željom da one budu poticaj za neke nove humanitarne projekte koji će olakšati živote građana, priopćeno je iz Novigrada.

Europski dan broja 112 - Grad Poreč je ogledni primjer suradnje s hitnim službama

Europski dan broja 112 – Grad Poreč je ogledni primjer suradnje s hitnim službama

Bez vode 21. studenog nekoliko ulica u Poreču

Bez vode 12. veljače Bašarinka