in

Vikend u Poreču bio je prepun događanja kao uvertira u Dan Grada i Praznik rada

Foto Manuel Paljuh - Biciklijada PArenzana u Baredinama i Poreču

Ovoga vikenda Poreč je bio prepun događanja. Lijepo vrijeme, zabava za sve generacije i ukuse, privukla je u naš grad mnogobrojne posjetitelje. Bila je to sjajna uvertira u program kojeg su Grad Poreč i Turistička zajednica pripremili povodom Dana Grada i Praznika rada. 

Od petka pa do nedjelje Poreč je bio ponosni domaćin najatraktivnijeg natjecanja na moru Alpe Adria Jet Ski Tour 2024 – GP Poreč koji je u uvalu Peškera doveo najbolje natjecatelje iz desetak regionalnih zemalja. Mnogobrojni gledatelji uživali su u pravom spektaklu na vodi i fantastičnim akrobacijama jet ski vozača. 

Na velikom parkiralištu Žatika održan je dvodnevni program auto i karting sporta u okviru 9. Poreč Motorshow-a koji je privukao veliki broj zaljubljenika u automobilizam. Organizatori su pripremili pravi automoto vikend uz auto show i uvijek atraktivne oldtimerere, brojne popratne sadržaje, karting slalom, drift te nedjeljno natjecanje koje se bodovalo za prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama. 

U subotu, u prepunom kazalištu održan je humanitarni koncert „Opera Gala“ u organizaciji Lions kluba Poreč. Mnogobrojna publika imala je priliku uživati u predivnim glasovima izvođača: Nela Šarić, sopran, solistica opere HNK u Splitu; Nera Gojanović, mezzosopran, solistica HNK u Šibeniku; Patricia Žudetić, sopran, studentica završne godine solopjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; Vladimir Garić, tenor, solist u HNK u Splitu; Gordana Pavić, klavir, profesorica pri Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Ulaz na koncert je bio besplatan a na ulazu su se prikupljale donacije za nabavku medicinskih kreveta za potrebe besplatne posudionice Društva invalida Poreč. 

Jučer u Baredinama Turistička zajednica grada Poreča je organizirala tradicionalnu biciklijadu „Prvomajska rekreativna Parenzana“. U ponudi su bile dvije trase, duža staza (30 km) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom (15 km). Nakon biciklijade, za sve sudionike organiziran je besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora. Za zabavni dio bili su zaduženi uvijek dobro raspoloženi Baredinosauri. Na biciklijadi je sudjelovalo oko 170 biciklista iz Hrvatske i Slovenije. 

Prvi maj na Gradskom kupalištu

Velika tradicionalna proslava povodom Praznika rada održat će se 1. svibnja tradicionalno na Gradskom kupalištu, gdje će se već od jutra zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz popularni Magazin, Baredinesauruse i Alfa Time Band, te bogatu gastro ponudu i 1000 besplatnih porcija fažola za sve, objavila je u priopćenju Turistička zajednica grada Poreča.

NE DIRAJ FOTKU

DHMZ: Nad Hrvatsku opet stiže saharski pijesak

Foto Istra Terra Magica - snimio čitatelj

Prometna nesreća u Poreču kod ulaza u Remont