in

Vižinada dobitnica nagrade PRIZMA u Beogradu koju dodjeljuju utjecajni turistički novinari iz regije

-Jučer sam u Beogradu u ime Općine primio prestižnu nagradu PRIZMA 2021., koju dodjeljuju najutjecajniji turistički novinari iz regije, a dobila ju je Općina Vižinada kao ovogodišnji pobjednik u kategoriji “Destinacije, turističke zajednice i organizacije”.

Najiskrenije hvala svima koji su nas prepoznali kao vrhunsku turističku destinaciju, i svima koji su doprinijeli da to postanemo, saznajemo od načelnika Vižinade Marka Ferenca.

marko ferenac vižinada prizma nagrada
Marko Ferenac u Beogradu na dodjeli nagrade

Nagrada PRIZMA dodjeljuje se svake godine, iako ne u svim kategorijama zbog strogih kriterija žirija, pa smo stoga još više sretni jer je Općina Vižinada ove godine pobjednik u kategoriji “Destinacije, turističke zajednice i organizacije”. Nagrade su dodijeljene u četvrtak 25. studenog na poslovnom sajmu WESTM koji se održao na turističkom & MICE forumu u Beogradu na Beogradskom sajmu. Tema foruma bila je – Gradovi regije kao generatori razvoja turističke ponude. Priznanje za Općinu Vižinada u Beogradu je preuzeo načelnik Općine Marko Ferenac.

Ove nagrade iz područja turizma dodjeljuju se već 25 godina, a sve je svojedobno pokrenula redakcija magazina „Turistička prizma“, s ciljem doprinosa podizanju razine turističkih usluga i poticanja inovativnosti u grani turizma, odnosno, poticanja novih oblika kvalitete u turizmu i turističkim zajednicama iz zemalja s prostora bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske i Albanije. Nagrade je jučer dodijelila Sanja Golubović, urednica časopisa “Caffe Montenegro” i dugogodišnja članica Međunarodnog novinarskog žirija u čijem su sastavu istaknuti turistički  novinari Jugoistočne Europe, koji dodijeljuju prestižna priznanja.

marko ferenac prizma beograd

-Hvala svima koji su prepoznali sve što Vižinada nudi i potvrdili to ovom nadasve vrijednom nagradom te Turističkoj zajednici Općine Vižinada i svim našim stanovnicima koji su tome doprinijeli trudom, ulaganjem u turističke kapacitete i gostoprimstvom po kojem smo nadaleko poznati, poručili su iz TZ-a Vižinade.

Nagrade su dodijeljene po kategorijama:

– U kategoriji – Eko i etno turizam žiri je dodijelio dvije NAGRADE. Jedna KUĆA ZORNIĆA iz Baćevca u Srbiji, a druga u kraljevsko etno selo KOTROMANIĆEVO u Ritešiću kod Doboja, BIH.

-U kategoriji – Organizatori izleta i događanja, nagradu je dobio CROATIA OPEN LAND TOURS u Karlovcu, Hrvatska.

-U kategoriji – Wellness & spa centri i hoteli PRIZMA je dobio hotel SUNCE u Sokobanji, Srbija.

-U kategoriji – Kongresni centri i hoteli PRIZMA pripadali su MEDITERAN HOTEL & RESORT u Budvi, Crna Gora.

-U kategoriji – Destinacije, turističke zajednice i organizacije PRIZMA je dodijeljena OPĆINI VIŽINADA u Istri, Hrvatska.

-U kategoriji – Mali hoteli nagradu je dobio hotel MAIVA u Ohridu, Sjeverna Makedonija.

-U kategoriji – Restorani PRIZMA nagrađena je GOSTILNI PRI LOJZETU, Vipava, Slovenija.

-U kategoriji – Prateće usluge u turizmu, nagradu je dobila tvrtka GOLD TRAVEL u Podgorici, Crna Gora.

-U kategoriji – Poslovni događaji i manifestacije PRIZMA je otišla u Bosnu i Hercegovinu, a nagrađena je LUKAVAČKOM SAJMU TURIZMA I EKOLOŠKE LISTE u Lukavcu.

Izvor Turistička prizma

Božinović objavio kad će se skratiti trajanje covid-potvrde

Lokalni program za mlade Grada Poreča: Radionica “Kako poslati poruku donositeljima odluka?”