in

VIŽINADA misli “zeleno”: Nabavljen prvi električni auto

Foto Općina Vižinada

Funkcioniranje Općine Vižinada i svakodnevnog života stanovništva temelji se na ekološkim načelima održivosti, očuvanja okoliša i uštede energije, pa uvijek kao tijelo lokalne samouprave nastoje kroz elemente svog rada biti primjer svim mještanima, poručuju iz te općine i ističu da su ponosni što su se odlučili na nabavku električnog vozila koji spaja agilnost i karakteristike gradskog automobila sa svim prednostima električnog motora.

Automobil je jučer preuzeo u Poreču načelnik Marko Ferenac, koji veli da će ga primarno koristiti komunalni redar, ali će služiti i za druge potrebe Općine.

Nabavna cijena automobila je 182.881,50 kuna s PDV-om, a od velike pomoći im je bilo sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje su ostvarili na temelju Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru (EnU-5/21), u iznosu 62.157,34 kune.

-Kako bi dobio još jednu iznimno korisnu i važnu svrhu, oblijepili smo ga naljepnicama s našim logom “Visit Vižinada” čime ćemo dodatno promovirati našu Vižinadu kao uspješnu i prepoznatljivu turističku destinaciju, na zdravi i ekološki način. Svakako valja napomenuti da već nekoliko godina u Vižinadi imamo punionicu električnih vozila koju u velikoj mjeri koriste turisti i posjetitelji, a sad će se po novom u njoj puniti i novo općinsko električno vozilo, istaknuo je načelnik Ferenac.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Danas, 10.08., na moru pojačan nadzor sigurnosti plovidbe

Foto MUP policija ilustracija

Uplatio ljetovanje pa ostao bez novca i kuće za odmor