in

Vižinada organizirala nezaboravne blagdane za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom

Foto Općina Vižinada

Kad je feštanje u pitanju najveći majstori dobrog raspoloženja su umirovljenici, a to su pokazali 12. prosinca kad je za njih upriličen prijem u Lovačkom domu. Tom su prilikom za sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina, te članove Društva invalida Poreč i drugih udruga koje se brini o invalidima, a imaju prebivalište na području Općine Vižinada, osigurani prigodni blagdanski poklon paketi. Paketi su podijeljeni na zajedničkom druženju u Lovačkom domu koje je započelo u 17 sati, i feštalo se uz živu glazbu i prigodan domjenak.

A beskrajno su se veselili najmlađi, u društvu Djeda Mraza, 18. prosinca u Domu kulture u Vižinadi. Božićnu čaroliju organizirali smo za djecu od jedne godine starosti do četvrtog razreda osnovne škole, i oduševljeni klinci najprije su od 18 sati pogledali odličnu dječju predstavu u izvedbi Teatra Naranča, a nakon toga zavladala je sveopća razdraganost jer je u Dom kulture pristigao Djed Mraz koji je svoj djeci podijelio poklone.

Tako su i 2023. godinu rezimirali stavljajući naglasak na one koji su im najvažniji i kojima su uvijek pomoć i podrška – djecu, starije sugrađane te osobe s invaliditetom. A druženje se nastavilo događanjem Adventska bajka na šterni u srijedu 20. prosinca, i tom su prilikom nastupila djeca iz vrtića i škole uz duo Little Whisper, kuhano vino, čaj, kobasice i fritule. Tom su prigodom prodavani i božićni ukrasi koje su izrađivala djeca u cilju prikupljanja sredstava za vanjsku školsku učionicu, dok će se dio prihoda od prodaje jela i pića također donirati školi, objavila je Općina Vižinada.

Orašar - Foto Grad Poreč - Manuel Paljuh

ADVENT POREČ: Tisuće uživale u Orašaru – baletnoj božićnoj bajci u rasprodanoj dvorani Žatika

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Obnavlja se Mandrač. Dobit će prostor za druženje i još važnih sadržaja