in

VIŽINADA/POREČ: Radovi Zorane Geržinić i Gorana Prodana među najboljima na natječaju Saveza društava “Naša djeca” Hrvatska

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatska organizirao je povodom 70 godina svog djelovanja javno natjecanje u stvaralaštvu za djecu, roditelje, bake i djedove a broj pristiglih radova bio je ogroman. Među njima našli su se i literarni uradak mame Zorane Geržinić iz Vižinade i pjesma Gorana Prodana iz Poreča, koje možete pročitati niže u tekstu.

Radovi su objavljeni na Facebook stranici Saveza društava „Naša djeca“ gdje su svi mogli lajkati i time odabrati svoje favorite koji će dobiti vrijedne nagrade.

Birali su tri najbolja rada s najvećim brojem lajkova, iz svake dobne kategorije a ukupno ima 6 kategorija. Jedino što se tražilo od natjecatelja bilo je da kreativni uradak sadrži istaknutu rođendansku brojku 70 i da ga onda fotografira ili snimi kako bi ga i ostali vidjeli!

Ovo je prvi popis nagrađenih kojima će nagrade stići na adrese:

1. Predškolska dob-DV Bedekovčina, DV Pahuljica iz Murskog Središća i DV Pčelica skupina Suncokreti

2. Osnovnoškolska dob-Cindy Bingula, Ilona Samardžija te 3 C OŠ Braće Radić

3. Srednjoškolska dob-Marija Carletta Hrovatin, Chiara Trupčević i Emma Oršanić

4. Mladi-Iva Hrženjak, Bojan Iličić i Ana Šokčević

5. Roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine-Zorana Geržinić, Sanja Hrženjak i Goran Prodan

6. Bake i djedovi-Ljiljana Šanjek, Vera Raguž i Dajana Jerčinović

Uskoro će objaviti i pobjednike skupnih i pojedinačnih radova koje čekaju ništa manje vrijedne utješne nagrade. Sve provjerite na  https://www.facebook.com/savezdnd

I samo par riječi o našim dobitnicima – Zorana živi u Vižinadi i majka je dvije djevojčice. Radi kao knjižničarka u Gradskoj knjižnici Poreč. Goran je porečki novinar i urednik, koji i dalje, iako je u mirovini, stvara. Član je i volonter Društva Naša djeca Poreč.

Zvjezdarnica Višnjan pokrenula javnu kampanju kojom prikuplja sredstva za edukaciju djece

Policija za petak najavila akcije kontrole prometa u cijeloj Istri