in

VIŽINADA: Potražite stare recepte i prijavite se na Slatku Istru

Foto TZ Vižinada

Svima je posljednje dvije godine nedostajala Slatka Istra, nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavamo najslađi dan u godini, i čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Manifestacija se vraća ove godine 14. kolovoza, kada će se domaćice i ljubitelji slastica ponovno družiti na 24. izdanju Slatke Istre koju organizira Turistička zajednica općine Vižinada.

TZ poziva domaćice i domaćine diljem Istre da se odazovu sudjelovanju u manifestaciji te da svoje tradicionalne slastice prezentiraju 14. kolovoza na izložbi, te poručuje:

„Otvorite kuharice svojih baka i pokažite što su vam ostavile u nasljeđe! U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.

Doista bismo voljeli da se odazovete i ove godine te da sudjelujete na izložbi kolača jer ćete upravo vi omogućiti da tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne padne u zaborav, da ostane živa u svojim mirisima i okusima.  Molimo da za izložbu “Slatka Istra” napravite kolače kao što su: pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine …

Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 70 kuna, a po osobi preuzimamo maksimalno osam različitih uzoraka kolača. Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Preuzimanje kolača organizirat ćemo 13.08.2022. godine u popodnevnim satima te ćemo vas prije toga kontaktirati.“

Za sve informacije možete nazovete na telefon 052/446-110 ili pisati na e-mail info@tz-vizinada.hr ili preko Facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi, priopćeno je iz TZ-a.

Facebook stranica Visit Vižinada: https://www.facebook.com/visit.vizinada

Facebook stranica Slatka Istra: https://www.facebook.com/slatka.istra

Foto arhiv - TZ Funtana

FUNTANA – Počeo Ex tempore s bogatim nagradama. Pečatiranje podloga u pet gradova

Foto Grad Poreč

POREČ: Anketa o interesu za produženi rad vrtića