in

RUJAN U ISTRI: Vižinada poziva na 26. Parenzanu – rekreativni biciklistički maraton

Foto TZ Vižinada - Parenzana

Pridružite se 26. rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana, 24.rujna 2023. u 10 sati!

Turistička zajednica Općine Vižinada organizira rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire. Osnovni cilj maratona je omasovljavanje biciklizma kao rekreacijskog sporta, obogaćivanje turističke ponude u PPS razdoblju, produženje turističke sezone, te valorizacija i promoviranje naših prirodnih i drugih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge „Parenzana“ koja je ovuda prolazila.

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana smatra se kraljicom rekreativnog biciklizma Istre, maraton se vozi asfaltiranom cestom.

Start maratona je 24. rujna 2023. u 10:00 h na glavnom trgu u Vižinadi otkuda trasa dalje vodi kroz magičnu istarsku prirodu. Maraton je dug 48 kilometara i vozi se asfaltiranom cestom duž  trase Parenzane, a odvijat će se na slijedećoj relaciji: Vižinada (start)– Tićan – Žužići – Rapavel – Muntrilj – Sv. Ivan – Radovani – Bačva – Žikovići – Kosinožići – Nova Vas – jama Baredine (okrjepa) – Gedići – Labinci – Markovac – Baškoti – Lašići – Vižinada (cilj).

Za ljubitelje pješačenja organizirana je pješačka tura sa početkom u 10:15 h u dužini od cca 10 km uz posjetu lokalnih vinara i maslinara.

Prijave su na dan maratona od 7:00 do 9:00 sati u školskoj sportskoj dvorani.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju.
Djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe.

U nastavku možete preuzeti obrazac, te ispunjenog dostaviti putem elektroničke pošte na info@tz-vizinada.hr.

Obavezno je korištenje zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

OBRAZAC ZA RODITELJE KOJI PRIJAVLJUJU DJECU SKINITE OVDJE: https://www.tz-vizinada.hr/wp-content/uploads/2023/09/izjava-roditelji-2023.pdf

Sanacija na Antenalu - Foto Tanja Kocijančić

Na Antenalu poginuo biciklist: Policija objavila detalje tragične nesreće

Foto TZ Vižinada - Sebastijan Skoko

Na području TZ Vižinada u prvih 8 mjeseci značajan rast broja noćenja