in

VIŽINADA: Proljetna Parenzana okupila rekreativce svih životnih dobi

Foto Sebastijan Skoko

Tradicionalna proljetna biciklijada u Vižinadi inače se vozi na Uskrsni ponedjeljak. Zbog najava lošeg vremena i nepovoljnih uvjeta na terenu biciklijada je odgođena za nedjelju 07.04.2024. kada je okupila brojne rekreativce svih životnih dobi.

Zaljubljenici u biciklizam s nestrpljenjem su dočekali biciklijadu koja je mnogima omiljena zbog toga što je ruta koja se vozi obiteljska i prilagođena svim generacijama, uključujući i djecu te se vozi kroz prekrasnu prirodu, maslinike i vinograde. Ruta duga 20 kilometara vozila se biciklističkim, šumskim i poljskim stazama u okolici Vižinade te po čuvenoj Parenzani, a sunčan i proljetni dan, motivirao je brojne sudionike da pristupe biciklijadi.

Vladala je sjajna atmosfera, a biciklisti su se svi odreda pridržavali pravila sigurnosti i prometnih propisa. Vožnju duž cijele rute koordinirali su vatrogasci DVD Vitis iz Vižinade. Nakon 20 kilometara bicikliranja raspoloženi i sretni sudionici su se okupili na zajedničkoj okrjepi koju je za njih organizirala Konoba “Užanca”.

Biciklijadu je organizirala Turistička zajednica Vižinada s partnerom BK Parenzana, uz sponzora Telenerg Inženjering i Concettino pekaru.

Foto: Sebastijan Skoko

Foto Crveni križ Poreč

Porečki gradonačelnik danas prvi put poklonio svoju krv

ilustracija voda boca

Bez vode 9. travnja nekoliko porečkih ulica