in

VRIME BOŽIĆA U VIŽINADI – Pokloni Djeda Mraza za svu djecu i božićni koncert Zajednice Talijana

Foto Općina Vižinada

Tijekom blagdanskih događanja u Vižinadi, kroz program Vrime Božića, u bogatom sadržaju, 18. prosinca smo podijeli i prigodne poklone vrtićkoj i školskoj djeci. Isti dan, uz pridržavanje epidemioloških mjera, uspjeli su upriličiti 26. Božićni koncert. Održao se u organizaciji Općine Vižinada te Zajednice Talijana Vižinada. Prigodne pozdrave i čestitke uputili su Neda Šainčić Pilato, predsjednica Zajednice Talijana i zamjenica načelnika te načenik Marko Ferenac koji je zahvalio Zajednici Talijana za sav trud koji ulažu u društvo.

božić program vižinada

Koncert je otvorila grupa mini pjevača i solo pjevača koju čine djecu od četiri godine i stariji, pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić. Na pozornici je svoje umijeće pokazao i mješoviti zbor “Armonia”, aktivan od 2015. godine. Njihov vrlo opsežan repertoar uključuje pjesme narodnog podrijetla, sakralne napjeve i još mnogo toga.

božić program vižinada

Zbor danas vodi učiteljica Antonella Picinić Šimonović. Na kraju, kao šlag na torti, nastupio je Brass Band koji je danas, zahvaljujući majstoru i dirigentu Alenu Bernobiću, nadrastao ono što je nekada bio, predstavljajući sada sponu prijateljstva, tolerancije i poštivanja među članovima banda različitih generacija, dok svi zajedno tvore čvrstu orkestralnu cjelinu.

božić program vižinada

Brass Band se tijekom godina razgranao u različite odjeljke, uključujući pjevanje, instrumente i glazbene žanrove svih vrsta, što njihove koncerte čini sve dojmljivijima i prepunima energije. Jedan od projekata koji je proizašao iz ove priče je i grupa “Funk Off Band”. Poseban pozdrav upućen je i baletnoj skupini “Coccinelle”, koja zbog izolacije većine malih plesačica nažalost nije mogla nastupiti.

Izvor: Tekst&Foto Općina Vižinada

božić program vižinada
božić program vižinada

degustazione tar tartar tuna hrana

TAR: Marende u bistrou DeguStazione – Posebna ponuda za Badnjak

Foto Lions klub Poreč štand dobrote tržnica poreč

Porečki Lionsi na tržnici imaju ŠTAND DOBROTE – Donirajte za socijalno ugrožene sugrađane