in

VRSAR: Besplatna radionica o negativnom utjecaju mikroplastike na morske organizme i čovjeka

Foto TZ Vrsar

Tijekom prosinca, u sklopu projekta „Jedi zdravo, čuvaj plavo“, održavat će se tematske radionice na kojima će se razgovarati o povezanosti čovjeka i mora, dobrobitima konzumacije ribe i morskih proizvoda, tradicionalnim ribarskim alatima, no i o onečišćenju i negativnom utjecaju mikroplastike na morski okoliš i hranidbene lance.

Sljedeća u nizu radionica održat će se u srijedu, 14. prosinca u 17 sati na temu utjecaja mikroplastike na morski okoliš, o čemu će se razgovarati s dr. sc. Mirtom Smodlaka Tanković iz Centra za istraživanje mora, Instituta „Ruđer Bošković“ iz Rovinja.  Odakle uopće mikroplastika u moru i kakvo je stanje na sjevernoj obali Jadrana te posljedicama za čovjeka, može se saznati na predavanju koje će se održati u srijedu u Zajednici Talijana Vrsar.

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane, a dio su programa „Zimske radosti u Vrsaru“  kojim se želi pružiti kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj lokalnom stanovništvu, djeci i mladima tijekom jeseni i zime.

TZO Vrsar projektom „Jedi zdravo, čuvaj plavo“ želi popularizirati pripremu i kuhanje jela od morskih organizama, informirati stanovništvo o utjecaju određenih namirnica na ljudski organizam te skrenuti pozornost na ekologiju i savjesno korištenje ribarskih resursa. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Web: https://infovrsar.com/turisticka-zajednica-opcine-vrsar/eu-projekti/jedi-zdravo-cuvaj-plavo/

Izvor TZ Vrsar

radovi cesta ilustracija Foto di StockSnap da Pixabay

SRIJEDA, 14.12.: Zatvara se cesta TAR-ROŠINI

Vatreni - Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Novigrad organizira prijenos utakmice za BRONCU na otvorenom uz zabavni program