in

VRSAR: Prijem za Venis Gregurović, dugogodišnju ravnateljicu Tića koja ide u mirovinu

Foto Tanja Kocijančić - Ivan Gerometta, Venis Gregurović i Mladen Grgeta

U povodu odlaska u mirovinu Venis Gregurović, koja je 21 godinu obnašala funkciju ravnateljice Dječjeg vrtića Tići u Vrsaru, danas je u općinskoj vijećnici upriličen prijem kod načelnika Ivana Geromette. Budući da pod kapom vrsarskih Tića djeluje i funtanjanski vrtić, prijemu je prisustvovao i načelnik Funtane Mladen Grgeta, te pročelnik vrsarske općine Slobodan Vugrinec i predsjednica Upravnog vijeća vrtića Ines Šepić. Svi su se redom zahvalili na dugogodišnjoj odličnoj suradnji ravnateljici koja je službeno od sutra, 1. rujna 2022. u mirovini. Poželjeli su joj mirnu mirovinu te pritom uručili cvijeće i prigodan poklon.

vrsar vrtić tići tanja kocijančić kolovoz 2022
Vrtić Tići u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić

Prvi je zahvale i čestitke uputio načelnik Gerometta, podsjetivši da nije bilo uvijek lako u zadnjih 20 godina, posebice u uvjetima radova i obnova, te u izazovno doba korona-pandemije koja je značajno otežala rad sima. Naglasio je da je općina uvijek podržavala rad vrtića, a tako će biti i ubuduće jer im je briga o najmlađima na prvom mjestu.

Naglasio je da je od rujna 2001. pa do kraja lipnja 2022. Općina Vrsar u redovan rad i manja ulaganja u vrtić uložila gotovo 50,78 milijuna kuna.

Foto Tanja Kocijančić - Godišnjak vrtića Tići
Foto Tanja Kocijančić – Godišnjak vrtića Tići

-Tomu valja pridodati još 4,6 milijuna kuna za grupu na talijanskom jeziku u vrtiću Paperinu koja je djelovala do 2017. u sklopu Tića, te još skoro 9,5 milijuna kuna za temeljitu obnovu zgrade vrtića i okoliša tijekom 2019. i 2020. Uključujući sve navedeno to je gotovo 64,88 milijuna kuna. Pritom valja nadodati u sredstva koja uplaćuje Općina Funtana, a to je oko 30 posto od iznosa za redovan rad, naglasio je načelnik Gerometta.

Gerometta i Grgeta naglasili su da taj iznos puno govori da su u obje općine djeca prioritet “broj jedan”. Grgeta je kazao da je od početka svog mandata na čelu općine odlično surađivao s uskoro bivšom ravnateljicom, te joj zahvalio na svemu što je tijekom dva desetljeća učinila za djecu. Čestitke i zahvale na suradnji uputili su joj i pročelnik Vugrinec u ime općinske uprave i svih njenih djelatnika, te predsjednica Upravnog vijeća Šepić. Naglasili su da su nikad nepravilnosti nije bilo, da su sve probleme rješavali dogovorom, a posebne su joj pohvale uputili jer je vrtić otvorila zajednici i što je doprinijela radu DND-a i realizacije ljetnog kampa.

Danas vrtić Tići broji oko 140 djece, od kojih je oko 50 smješteno u Funtani. Kada je došla na mjesto ravnateljice bilo je 17 djelatnika, a danas ih u obje zgrade ima ukupno 35. Ono na što je posebno ponosna je što su upisana sva djeca i nema liste čekanja. Za svu djecu koja se žele upisati u Tiće uvijek se nađe prostor i mjesto.

-Svaki dan na čelu vrtića u 21 godinu bio mi je izazov. Puno ste doprinijeli da se dobro osjećam na svom poslu. Hvala na povjerenju i suradnji. Vrtić puštam u dobrim rukama i tako vrijednim vrijednim kolektivom uvjerena sam da ni ubuduće neće biti problema, zahvalila se Gregurović.

Naglasila je da je veseli da je ustrajala da i Funtana dobije svoj vrtić, koji je na kraju i izgrađen i svečano otvoren 2015. Ponosna je da i Funtana i Vrsar imaju dva prekrasna vrtića u kojem djeca uživaju, kazala je.

Na prijemu je među ostalim spomenuto kako se vrtić redovito odaziva i s djecom sudjeluje u svim općinskim manifestacijama, surađuje s odlično s DND-om, posebice oko organizacije ljetnog kampa, kreativnih radionica i podjele božićnih paketića. Također, u vrtić svake godine zadnje desetljeće dolaze na praksu studentice, buduće odgajateljice s Instituta za socijalna zanimanja iz njemačkog Ravensburga, kao i studentice iz Rijeke i Pule. Ono što je uskoro bivša ravnateljica posebno izdvojila je suradnja s Domom za nezbrinutu djecu iz Zagreba iz kojeg svakog ljeta na desetak dana ugoste predškolarce koji ujedno polaze i ljetni kamp.

Osnovna škola Žbandaj

Proizvele 1.000.000 kWh: Solarne elektrane na porečkim školama i vrtićima štede energiju

Foto Udruga Mordele Poreč klub za mlade

U Poreču YuGiOH turnir i radionica u Klubu za mlade