in

WINE DAY u Taru: Evo koje vinare možete posjetiti na Dan otvorenih podruma u Istri

Ilustracija Pixabay

21. izdanje Wine daya – Dana otvorenih vinskih podruma održat će se 30. svibnja 2021. od 10 do 19 sati na području cijele Istre i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Posljednja nedjelja u svibnju i ove je godine poseban dan za ljubitelje dobre kapljice – više od 80 vinskih podruma diljem Istre 30. svibnja širom otvaraju svoja vrata i od 10 do 19 sati nude na kušanje svoja vina.

Projekt se iz godine u godinu unaprjeđuje i usavršava te slobodno možemo ustvrditi kako je posljednja nedjelja u svibnju već tradicionalno postala prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu odnosno svoj vinski itinerar te tako zajednički doprinose kreiranju imidža Istre kao prepoznatljive vinske regije.

Zbog epidemioloških mjera broj mjesta u vinskim podrumima bit će ograničen. Stoga, kako bi se osiguralo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, uz preporuku Stožera civilne zaštite Istarske županije, organizatori su uvjetovali da posjetitelji unaprijed najave i rezerviraju termin posjete, jer ih u suprotnom, bez potvrđene rezervacije, domaćin ima pravo odbiti (uz navedeno, maske su obvezne).

Vinari  s područja Turističke zajednice općine Tar koji sudjeluju u manifestaciji su:

COCOLO VINA

Istarska 4, Tar

+385/52 443 063

+385 91 753 54 65

elvio.kokolo@inet.hr

VINA MUSIZZA

Rošini 22 Nova Vas

+385/ 99214 7015

vinamusizza@gmail.com

Organizatori eventa, Udruga vinara i vinogradara Istre “Vinistra”, Turistička zajednica Istarske županije te Istarska županija pozivaju sve zainteresirane da u svoj kalendar ubilježe nedjelju, 30. svibnja od 10 do 19 sati.

Letak s popisom vinarija i njihovom ponudom te uvjetima održavanja eventa mogu se preuzeti  na stranicama www.istra.hr.

MOZAIK POREČKIH USPOMENA: Monografija u čast 60 godina Učilišta Ivone Orlić i Sniježane Matejčić predstavljena publici

Vlada i vodnjanski Infobip surađivat će na umjetnoj inteligenciji