in

„Zlatne godine“ – Izložba fotografija pazinskih umirovljenika u LG-u

Pazinski umirovljenici u "akciji"

Starije osobe u ulozi fotografa i modela, njihov život, aktivnosti, stvaralaštvo, kreativnost, druženja, putovanja i zabave, sve to i mnogo više donosi izložba fotografija „Zlatne godine“ koju povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba priređuje Sindikat umirovljenika Hrvatske – podružnica Pazin u suradnji s partnerskim organizacijama. Izložba je rezultat istoimenog projekta koji je, uz financijsku podršku Grada Pazina, proteklih mjeseci proveo SUH – podružnica Pazin u partnerstvu s Dnevnim boravkom Gradskog društva Crvenog križa Pazin, Udrugom umirovljenika Pazinštine i Društvom likovnih stvaratelja Pazin. Autor projekta i voditelj projektnih aktivnosti bio je fotoamater Dario Brajković, fotografije je obradio i za tisak pripremio Marko Cerovac, dok postav izložbe potpisuje Nada Putinja uz pomoć vrijednih pazinskih umirovljenika.

plakaz zlatne godine pazin sindikat umirovljenika
Plakat izložbe Zlatne godine

Dio fotografija predstavljeno je u Spomen domu na sam Dan starijih osoba kao popratna aktivnost početne konferencije projekta „SOS – skrb o starijima“ financiranog sredstvima Europske unije koji se  provodi u sklopu izgradnje Doma za starije i centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin.

Otvorenje izložbe upriličit će se u ponedjeljak, 4. listopada u 18 sati, u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, a moći će se razgledati do 14. listopada radnim danom  10-12 i 17-19 sati, subotom 10-13 sati, priopćila je pazinska podružnica SUH-a.

vitez željeznog srca teatar naranča pula

Poreč: Predstave za 350 prvašića i vrtićarce u Dječjem tjednu

Likovna radionica u organizaciji udruge Babucera iz Brgudca na Ćićariji

ĆIĆARIJA: Udruga Babucera priredila radionice za sve generacije