in

Župan posjetio izložbu za 30 godina postojanja škole za strane jezike Byron

Foto Istarska županija

Škola za strane jezike Byron ove godine obilježava 30. godišnjicu kontinuiranog rada. Škola je s radom započela u Buzetu, a nastavila je u Puli. Tijekom svih tih godina upriličene su i brojne izložbe, a nerijetko se tu organiziraju i tečajevi hrvatskog jezika za strance. No, prepoznatljiv znak ove škole je učenje engleskog jezika na kreativan način, posebice za najmlađe, uz igru i stalno prisutnu didaktičku komponentu i raznolike sadržaje.

Direktorica i utemeljiteljica škole Spomenka Teodora Lolić, tim je povodom, u Ulici Sergijevaca izložila sve pohvale, diplome, isječke iz novina o uspjesima te škole, stare bilježnice, kalendare rada i druge didaktičke materijale. Izložbu su danas obišli i istarski župan Boris Miletić, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, te veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj Nj. E. Simon Thomas, kojem je ovo ujedno bio prvi posjet Puli.

Župan Miletić tom je prilikom izjavio kako je Byron više od škole stranih jezika što potvrđuje i izložba povodom 30. obljetnice rada.

„Iskrene čestitke utemeljiteljici Bayrona gđi Spomenki koja je svoj život posvetila učenju i bavljenju djecom i mladima iz čitave Istre!“, kazao je istarski župan.

„Zadovoljstvo mi je imati priliku danas posjetiti školu stranih jezika Byron i vidjeti šarmantnu izložbu povodom 30. obljetnice škole. Toplo prijateljstvo i snažno partnerstvo između naših dviju zemalja temelje se na jakim vezama između ljudima i mislim da je to ovdje danas vidljivo“, naglasio je veleposlanik Nj. E. Simon Thomas, koji je na dužnost, kako je i sam rekao, stupio u srpnju ove godine.

Izvor Istarska županija

popis stanovništva 2021

Tko se nije popisao može to učiniti u petak i subotu u Poreču, Umagu, Rovinju i Puli

pirotehničari pogibija 30. obljetnica zračna luka pula

Obilježena 30. godišnjica smrti pirotehničara koji su život izgubili dok su razminirali Zračnu luku Pula