in

ZAPOŠLJAVAJU 480 POLICAJACA: Dani otvorenih vrata policije u Puli i Pazinu

Foto Policijska uprava istarska

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava istarska organizirat će Dane otvorenih vrata u Puli i Pazinu prema sljedećem rasporedu:

  • utorak, 17. svibnja od 10 do 11.15 sati, na Narodnom trgu u Puli (pokazne vježbe u 10.30 sati)
  • srijeda, 18. svibnja od 10 do 11.15 sati, na Trgu Slobode u Pazinu (pokazne vježbe u 10.30 sati).

Na Danima otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa pri detekciji predmeta droge, kao i policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Pozivamo sve građane da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju. 

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Izvor PU istarska

Foto Umjetnička škola Poreč

POREČ: Mali klavirist Goran Mates uspješan na Međunarodnom natjecanju pijanista

Foto Nestali.hr roža zaharija

Nestala Roža Zaharija iz Žminja