in

Završio mini lockdown u Primorsko-goranskoj županiji

Korzo - Foto Grad Rijeka

Mini lockdown na području Primorsko-goranske županije je završio. Na press-konferenciji u Rijeci šef Primorsko-goranskog stožera Mladen Šćulac izjavio je kako zbog smanjenja brojki popuštaju epidemiološke mjere, navodi Index.

“Mijenjaju se mjere za trgovine odjećom i obućom, za rad terasa i u tom dijelu zbog pada broja zaraženih ublažavamo te mjere”, rekao je.

Navedeni će moći raditi od 6 do 19 sati. Razloge je dodatno pojasnio glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević:

“Možemo reći da na području Rijeke i riječkog prstena gdje smo imali najviše malih žarišta u različitim organizacijama to donekle uspjeli sanirati. Što se tiče procjepljivanja, koja je osim borbe protiv ovog epidemijskog vala najvažnija epidemiološka tema, s današnjim danom ukupno imamo procijepljenih 47379 naših sugrađana prvom dozom.”

Nastava će i dalje biti po modelu koji je vrijedio protekli tjedan, navodi Index.

Podsjetimo, od 12. travnja na snazi su bile stroge mjere u PGŽ-u.

Danas, 24. travnja Stožer Primorsko-goranske županije objavio je da je u zadnja 24 sata potvrđeno 239 novih slučajeva zaraze, testirano je 935 osoba, a četiri osobe su umrle, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ozdravilo je 213 osoba pa je u županiji aktivno 3033 slučajeva. Udjel pozitivnih nalaza u broju laboratorijski obrađenih testova je 25.6 posto.

Na liječenju u riječkoj bolnici je 201 osoba, a uz pomoć respiratora skrbi se o 12 bolesnika. U sekundarnom covid-centru u opatijskoj Thalassotherapiji je još 37 bolesnika.Udjel osoba koje se u bolnički liječe u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 7.8 posto.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici (55 posto) te među radnom populacijom (62 posto).

Pronašao bombe tijekom šetnje

POREČ: Obavijest građanima koji će se cijepiti u Žatiki u subotu