in

Zbog derutnog stanja ceste VIŽINADA – KAŠTELIR pokrenuta peticija. Evo što Vižinadeži traže od ŽUC-a i Istarske županije

Foto - Općina Vižinada i Pixabay - Ilustracija

Općina Vižinada je više puta urgirala u Županijskoj upravi za ceste da se krene u obnovu ceste Vižinada-Kaštelir koja je već godinama u izrazito lošem stanju. U tome nisu uspjeli. Nisu uspjeli niti amandmanom na proračun Skupštine Istarske županije dobiti početna sredstva za projektiranje. Nezadovoljni time odlučili su pokreuti peticiju i skupiti potpise građana.

Peticija se može potpisati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada, caffe barovima Parenzana i Bumba bar, marketima Ela i Trgovine Krk, te frizerskim salonima u naselju Vižinada, kao i putem aktivista uključenih u prikupljanje potpisa. Osim toga peticiju je moguće potpisati i putem online platforme na sljedećoj poveznici https://www.peticijeonline.com/signatures/peticija_za_rekonstrukciju_upanijske_ceste_c_5041_dionice_katelir_-_viinada/.

Potpisivanje peticije nije ograničeno na stanovnike Općine Vižinada, već je potpisati svi sudionici u prometu, uključujući i goste koji smatraju da spomenuta cesta treba hitnu obnovu.

Tom je prigodom načelnik Vižinade Marko Ferenac izjavio: „Nakon što sam kao županijski vijećnik u Skupštini Istarske županije u više navrata tražio da se Istarska županija aktivno uključi u financiranje rekonstrukcije spomenute dionice, što nažalost nije bilo prihvaćeno, te budući da nam ta cesta doslovno znači život, a zbog svoje dotrajalosti svakim danom propada sve više i predstavlja veliku opasnost za sve sudionike u prometu, drago mi je da su naši vijećnici inicirali ovu peticiju. Pozivam sve ljude, ne samo mještane općina Vižinada i Kaštelir-Labinci, već i sve one koji tom cestom prolaze, da svojim potpisom daju podršku ovoj inicijativi te da svi zajedno zatražimo od Županijske uprave za ceste da spomenutu dionicu konačno uvrsti u plan za obnovu, te da se Istarska županija kao osnivač ŽUC-a aktivno uključi u njeno financiranje. Vjerujem da svi zajedno možemo potaknuti i ubrzati postupak rekonstrukcije spomenute dionice, neka se naš glas čuje.“

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija i USKOK razbili narko bandu: Uhitili deset dilera i zaplijenili 32 kila droge

VIKEND U ISTRI: Najava prometne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača