in

Zbog previše pesticida s polica trgovina povlači se pekarski proizvod

Ilustracija Pixabay

Zbog povećane količine etilen oksida u sjemenkama sezama korištenih u proizvodnji hamburgera Ministarstvo poljoprivrede s tržišta je povuklo “Hamburger pecivo bez glutena” njemačke tvrtke Schnitzer.

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je obavijestilo potrošače o opozivu “Hamburger peciva Bez glutena – Organska 125g, Schnitzer”. Riječ je o proizvodu s rokovima trajanja 27. siječnja, zatim 3., 6., 10., 17., i 24. veljače, 1., 3., 7., 14., 21, i 28. ožujka te 7., 12. i 15. travnja ove godine.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Nije sukladan ni s izmjenom Direktive Vijeća i Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, kažu u Ministarstvu.

Riječ je o proizvodu njemačke tvrtke Schnitzer GmbH & Co.KG iz Offenburga, a na hrvatsko tržište ga stavlja Galleria internazionale iz Zagreba, piše u priopćenju ministarstva.

Išao u banku iako je pozitivan na virus Covid-19

Istra u Saboru – NEMET: Nasilje nad ženama globalni, a ne nečiji privatni problem!