in

Zbog promocije svemirske tehnologije: KORADU KORLEVIĆU i ANTI RADONIĆU zahvala stigla iz SVEMIRA!

Foto Znano.st

“Jedan dio prikazuje logo Tehničkog muzeja i hrvatsku zastavu, a drugi pozdrav Radoniću i Korleviću”, za Znano.st je rekao Stjepan Bedić i dodao: “Mislim da se radi o modulu kupola, a vani se vidi svemirski brod Soyuz.”

Zbog toga što su puno učinili za promociju svemirske tehnologije poznatim hrvatskim astronomima Koradu Korleviću i Ante Radoniću stigla je neobična zahvala – i to čak direktno iz Svemira!

Kako je objavio portal Znano.st, za ljude koji nas inspiriraju potrebno je osim riječi „hvala“ napraviti ponekad i nešto veće. Tako je Stjepan Bedić napravio lijepu gestu kojom se zahvalio svojim “idolima”. 

„Ovaj inženjer aeronautike, instruktor na avionima Boeing 737 i Learjet 75 i voditelj udruge Stellar (svojedobno slala eksperimente učenika u stratosferu) se sjetio Ante Radonića i Korada Korlevića koji su puno učinili za promociju svemirske tehnologije u Hrvatskoj, piše Znano.st i dodaje da je Bedić iskoristio priliku da im se zahvali na originalan način.

Na papiru koji se koristi u ISS stanici posada je isprintala zahvalu (zato se vide neki podaci na poleđini) koja je fotografirana u Svemiru i poslana na objavu portalu Znano.st. 

“Jedan dio prikazuje logo Tehničkog muzeja i hrvatsku zastavu, a drugi pozdrav Radoniću i Korleviću”, za Znano.st je rekao Stjepan Bedić i dodao: “Mislim da se radi o modulu kupola, a vani se vidi svemirski brod Soyuz.”

Stjepan trenutno radi na pokretanju aviokompanije u Hrvatskoj, a i dalje vodi udrugu Stellar. Kaže kako se sjetio i svih ostalih ljudi koji rade u Tehničkom muzeju, ali ih nije bio u prilici spomenuti, neka mu ne zamjere. 

Treba još jednom spomenuti koliko je Korlević zadužio ne samo Višnjan i Istru, nego i cijelu Hrvatsku, a i šire ako se sjetimo da je prije dva mjeseca Zvjezdarnica Višnjan postala prva u svijetu u praćenju asteroida u čemu je pretekla i NASA-u!

Korlević jedan je od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan i mnogih edukacijskih projekata u Hrvatskoj u tom području. Bio je jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990.

Otkrio je više od 1.400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan. Uz pedagoški rad, objavio je i mnogo znanstvenih i znanstveno-popularnih radova u zemlji i inozemstvu.

26. Vinistra počinje 10. svibnja – posjetitelje čeka bogat program uz degustacije vina i hrane, edukacije, radionice…

Tehnički pregled traktora u TARU 18. svibnja