in

Bina Istra donirala vrijedne uređaje za novorođenčad KBC-u Zagreb

Foto Bina Istra

Danas je u prostorima KBC Zagreb održana primopredaja donacije tvrtke Bina Istre u vidu dva uređaja za terapijsku hipotermiju novorođenčadi, u vrijednosti od 66.000 eura.

Foto Bina Istra
Foto Bina Istra

Terapijska hipotermija je dokazana i iznimno korisna metoda liječenja koja značajno poboljšava ishode novorođenčadi u kojih je zbog komplikacija tijekom poroda uslijedilo smanjenje dotoka kisika u mozak. Ovo stanje predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji može dovesti do trajnih i teških neuroloških oštećenja ili čak smrti ako se ne liječi na odgovarajući način. Terapijska hipotermija predstavlja postupak kontroliranog snižavanja tjelesne temperature novorođenčeta s ciljem zaštite mozga od daljnjih oštećenja.

Nabava ovih uređaja osigurat će kontinuitet pružanja vrhunske medicinske skrbi u koraku s naprednim medicinskim tehnologijama te unaprijedila kvalitetu liječenja i ishode ovih bolesnika.

Foto Bina Istra
Foto Bina Istra

U ime Bina Istre donaciju su predali generalni direktor Dario Silić te tehnički direktor Christian Santaleza. Dario Silić istaknuo je da Bina Istra svake godine provodi humanitarnu akciju pa je tako i ova donacija rezultat prošlogodišnje humanitarne kampanje „Život nema cijenu“. Ukupno su Bina Istra i partneri prikupili više od 123.000 eura od čega su KBC-u Zagreb donirana dva uređaja u vrijednosti od 66.000 eura, dok je ostatak donacije usmjeren udruzi „Mali zmaj“ kroz kupnju kombi vozila te KBC-u Rijeka.

Silić je napomenuo da se u KBC Zagreb liječe djeca s područja cijele Hrvatske, uključujući i Istru gdje ova kompanija djeluje.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić zahvalio se na donaciji uz osvrt na već višegodišnje partnerstvo i društvenu odgovornost Bina Istre. Nadodao je da ova donacija podrazumijeva jednu od naprednijih tehnologija u zbrinjavanju novorođenčadi te da je Bina Istra do sada dodijelila donacija KBC-u Zagreb u vrijednosti od 300.000 eura, doznajemo iz Bina Istre.

benzinska postaja crpka ilustracija

Ovo su nove cijene goriva od 30. siječnja 2024.

Foto NK Vrsar

Vrsarski nogometaši u Delnicama igrali na malonogometnom memorijalnom turniru