in

Dan narcisa u Poreču: U humanitarnoj akciji ZA LJUBICU prikupljeno više od 2.000 eura

Dan narcisa u Poreču 25-3-2023 - Foto Grad Poreč

Velik broj žena posjetilo je štand na tržnici povodom Dana narcisa, a brojni su oni koji su danas ciljano došli na tržnicu kako bi uplatili donaciju za gđu. Ljubicu.

Dan narcisa u Poreču 25-3-2023 - foto Grad Poreč
Dan narcisa u Poreču 25-3-2023 – foto Grad Poreč

Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, kako bi se povećala društvena svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti.

Ove se godine u Poreču Dan narcisa obilježio na gradskoj tržnici, na kojoj su se uz gradonačelnika Lorisa Peršurića i njegovog tima iz Grada Poreča, okupili i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić, dr. med., Zoran Šimurina, voditelj porečkog Doma zdravlja i glavna sestra Maja Rasnek, te ispred Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr.med. Daniela Beaković.

Humanitarnom akcijom, podjelom narcisa i balona, uz dobrovoljne priloge, tijekom dva sata za našu sugrađanku Ljubicu prikupljeno je 2,216.76 eura.

– Posebno sam dirnut velikim odazivom svojih sugrađana koji su i ovaj put pokazali veliko srce. Sredstva koja smo prikupili ovom prigodom bit će dovoljna za nabavku potrebnog lijeka. Još jednom hvala svim Porečankama i Porečanima na odazivu i podršci., rekao je gradonačelnik.

Dan narcisa u Poreču 25-3-2023 - foto Grad Poreč
Dan narcisa u Poreču 25-3-2023 – Foto Grad Poreč

– Ovakve akcije su izuzetno važne jer nam omogućavaju neposredan kontakt s većim brojem građana. Ne samo da smo skupljali novac potreban za liječenje, već smo i svima koji su donirali, uručili promotivne materijale i poručili koliko su važni preventivni pregledi, rekla je Daniela Beaković, dr.med.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić izrazio je zadovoljstvo da su mogli podržati ovu akciju.

– Kroz direktne susrete dobije se uvid u to koliko su građani informirani, a Porečanke su vrlo informirane i senzibilizirane., rekao je Runić, pohvalivši suradnju s Gradom Porečom, zahvaljujući čijem financiranju u Poreču imamo Savjetovalište za oboljele od raka, koje je za korisnike besplatno.

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u subotu 25. ožujka 2023.

rakalj tz marčana

TZ Marčane zapošljava direktora/icu. Natječaj u tijeku