in

Donesena odluka o cjepivu Janssen u Hrvatskoj

Ilustracija Pixabay

Najčešće nuspojave blagog do umjerenog karaktera.

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode  izvijestila je da će u Hrvatskoj biti nastavljeno cijepljenje protiv covida-19 cjepivom Janssen (Johnson&Johnson) jer dosad u našoj zemlji nije zabilježena nijedna prijava sa smrtnim ishodom dok koristi značajno nadilaze nuspojave, navodi Poslovni.hr.

HALMED je priopćio da je upoznat sa smrtnim slučajem u Sloveniji nakon primjene cjepiva Janssen te odlukom nadležnih slovenskih ustanova o privremenoj obustavi cijepljenja tim cjepivom. U tom slučaju, kažu u HALMED-u prijavljena je sumnja na pojavu krvnih ugrušaka u kombinaciji s niskom razinom krvnih pločica. Trenutačno se u Sloveniji provodi ocjena prijave smrtnog slučaja kako bi se utvrdilo postoji li uzročno-posljedična povezanost s primijenjenim cjepivom, koja za sada nije potvrđena.

HALMED navodi da u Hrvatskoj nije zaprimljena nijedna prijava sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za cjepivo covid-19 cjepiva  Janssen.

Cijeli članak pročitajte klikom na link: https://www.poslovni.hr/hrvatska/donesena-odluka-o-cjepivu-janssen-u-hrvatskoj-4307539

Policija šalje upozorenje uoči nogometne utakmice Istre 1961 i Rijeke – posebice navijačkim skupinama

Usluga će podijeliti više od 19.000 spremnika u POREČU i VIŠNJANU