in

Galopom do aktivnog života Konjičkog kluba Istra – Za djecu, mlade i osobe s invaliditetom

Foto Konjički klub Istra

„Galopom do aktivnog života“ naziv je projekta kojeg Konjički klub Istra provodi već drugu godinu zaredom u sklopu Programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023.godini sufinanciranog od strane Ministarstva sporta i turizma. Projektom su obuhvaćene dvije aktivnosti koje imaju cilj povećanja uključenosti mladih i djece, kao i osoba s poteškoćama u razvoju u konjički svijet.

Prva aktivnost “Endurance trening kamp” usmjerena je na trening i edukaciju za daljinsko jahanje za djecu i mlade s jahaćim iskustvom, a provodit će se kroz dva vikenda (04. i 05.11. te 02.i 03.12.2023.) s početkom u 9.30. Aktivnost je besplatna za svu djecu i mlade do 25 godina.

Druga aktivnost “Aktivnosti pomoću konja – jahanja” održat će se 11. i 12. studenog na prostoru Rancha Barba Tone u Manjadvorcima. Cilj samog projekta je unapređenje kvalitete života osobama s posebnim potrebama kroz učinke aktivnosti pomoću konja. Program podrazumijeva oblik rehabilitacije u kojem se koriste funkcionalne jahače vještine i konjski pokret za ostvarivanje specifičnih kognitivnih, motoričkih, socijalnih, emocionalnih i bihevioralnih ciljeva. Programu se mogu pridružiti djeca s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom. Za svaku osobu radi se individualiziran program s ciljevima i aktivnostima koje će pridonijeti poboljšanju kvalitete života.

-Klub je od 2007.godine aktivno uključen u rad s osobama s poteškoćama u obliku aktivnosti pomoću konja – jahanja u suradnji s raznim udrugama poput Društva multiple skleroza IŽ, Društva distrofičara i drugih. Program je besplatan za sve sudionike, stoga pozivamo sve zainteresirane Udruge i pojedince da nam se pridruže na aktivnostima, poručuje KK Istra.

Kontakt: Karla 091 550 2858

Zoki: 098 701 377

porečdox fstival dokumentarnog filma

Počinje Porečdox, međunarodni festival dokumentarnog filma. Nagrada publike u čast Dragi Orliću

Foto Juraj Varga za Pixabay - Ilustracija

Istarska županija osigurala 237 tisuća eura za povećanje satnice pomoćnicima u nastavi