in

Idući tjedan otvara se nova riječka bolnica

Foto KBC Rijeka Twitter

Prilikom svečane primopredaje novog sanitetskog vozila koje je za potrebe KBC-a Rijeka nabavljeno donacijom vrijednom 104 000 eura s PDV-om Riječkog uslužnog servisa (RUS) KBC-u Rijeka, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić najavio je da će u srijedu, 3. travnja 2024. u 8 sati s radom početi pružanje zdravstvenih usluga za pacijente, žene i djecu, u novom bolničkom kompleksu na lokalitetu Sušak,  Vjekoslava Dukića 7.  Navedeno znači da lokalitet Kantrida kao i Klinika za ginekologiju i porodništvo u zgradi smještenoj na lokalitetu Rijeka KBC-a Rijeka prestaju s radom na dosadašnjim adresama i lokalitetima od 3. travnja u 8 sati.

S obzirom na značaj KBC-a Rijeka i na 600 tisuća pacijenata koji gravitiraju riječkom kliničkom bolničkom centru, u Riječkom uslužnom servisu osjećali su odgovornost i potrebu za donacijom vrlo vrijednog sanitetskog vozila, u cijelosti opremljenog medicinskom opremom prema najvišim standardima i EU kriterijima. Vozilo je stiglo u trenucima kompleksne akcije preseljenja u nove bolničke prostore na Sušaku.

Ugovor o donaciji novog sanitetskog vozila potpisali su ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić i članica Uprave Riječkog uslužnog servisa Višnja Paladin, a na svečanoj primopredaji vozila  ispred novog bolničkog kompleksa na Sušaku je, uz ravnatelja, djelatnike KBC-a Rijeka i ostalih uzvanika, nazočan bio i član Uprave Riječkog uslužnog servisa Igor Jakovljević, objavio je KBC Rijeka.

sveti mauro misa bazilika ilustracija

Danas je Uskrs. Biskup Ivan Štironja predvodi misu u Poreču, Milovan u Puli

Uskrsna čestitka gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića