in

Iz trgovina se povlače sir i brašno. U jednom pronađen i metal

Foto Alexa za Pixabay

Državni inspektorat RH izvijestio je o povlačenju s polica trgovina još dva proizoda – sira i brašna, što je objavjeno na web stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Opozvan je proizvod K-FREE bez laktoze, quark svježi sir 200g, oznaka barkoda: 4335896563404, upotrijebiti do 01.10.2023., zbog mogućnosti prisustva stranog tijela (metala) u proizvodu. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom.

Proizvođač je Ravensburg Milchwerke GmbH, Ravensburg, Njemačka, a na tržite u maloprodaju ga stavlja Kaufland Hrvatska k.d.. Donje Svetice 14, Zagreb.

Drugi proizvod je brašno od sirka Garden 500g, LOT: B2211337001, koji je opozvan zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida (atropina i skopolamina).

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.  Podaci o opozivu dostupni su i na web stranici subjekta u poslovanju s hranom.

Proizvođač je Ziegler & Co. GmbH, Wunsiedel, Njemačka, a na tržište ga stavlja tvrtka Garden d.o.o., Krajiška 30, Zagreb.

Foto Istra Terra Magica - Zastoj na Ipsilonu u subotu 23.9.2023.

Kod Višnjana: Zbog nesreće s poginulom osobom zastoj na Ipsilonu – Kolona od Bačve u pravcu Pule

Istarska županija boris miletić

Istarska županija će 2025. godine nositi prestižnu titulu Europske regije sporta