in

Među prvim cijepljenima i Novigrađanin Zoran Sarić

U Hrvatsku je, kao i u ostale zemlje Europske unije, 27. prosinca stigla prva pošiljka cjepiva protiv Covida-19, ukupno 9750 doza. Ta je pošiljka raspoređena po svim hrvatskim županijama, a s prvim pristiglim dozama cijepljeni su predstavnici nekih od najugroženijih skupina, poput djelatnika i korisnika domova za starije te zdravstveni djelatnici.

Među ostalima, cijepljen je i Novigrađanin Zoran Sarić, inače vozač vozila hitne pomoći pri umaškoj ispostavi Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, koji se našao među 25 jučer cijepljenih zaposlenika Zavoda. Na radnom mjestu zaposlenike su cijepili glavni medicinski tehničar Zavoda Edin Hodžić i ravnateljica Zavoda Gordana Antić.

Sarić kaže kako je cijepljenje proteklo u najboljem redu, te kako se i dan kasnije sasvim dobro osjeća.

„U svoje ime i u ime svojih kolegica i kolega želim zahvaliti što je prepoznata potreba cijepljenja radnika Zavoda za hitnu medicinu, kao prve karike u lancu spašavanja, te važnost očuvanja ove žurne službe na dobrobit svih nas. Uvjereni smo kako ćemo se cijepljenjem vratiti na ‘staro’ normalno, pa se veselimo trenutku kada će nam pacijenti moći vidjeti lica, kada ćemo im doći bez dodatne zaštitne opreme i kada ćemo im moći uputiti topli osmjeh i brižan pogled, a ne samo lijepu riječ. Zato pozivam i sve svoje sugrađanke i sugrađane kao i svo ostale da se cijepe protiv Covida, uz sada već poznatu parolu: Misli na druge –cijepi se!

Da podsjetimo, primarno će se u narednom razdoblju, kako nove količine cjepiva budu pristizale, cijepiti zdravstveni djelatnici te djelatnici i korisnici domova za starije i nemoćne. U drugoj fazi cijepit će se i druge osobe starije životne dobi i kronični bolesnicia dok će se u trećoj fazi cijepiti i sve ostale kategorije stanovništva. Cijepljenje će biti besplatno i dobrovoljno, ali da bi bilo efikasno ključno je da se velika većina građana cijepi.

Početak cijepljenja protiv Covida dočekan je s velikim optimizmom u cijeloj Europskoj uniji i ostatku svijeta, jer pruža nadu u pozitivan ishod u borbi protiv pandemije koja već mjesecima potresa čitav svijet. No riječ je o procesu koji će trajati mjesecima, a virus je i dalje tu, među nama, stoga su i dalje potrebni maksimalan oprez i odgovornost, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Više o cijepljenju protiv Covida i nacionalnoj kampanji „Misli na druge – cijepi se!“ doznajte OVDJE.

Izvor Grad Novigrad

Anketa TZ-a NOVIGRAD: Koliko često jedemo ribu i druge morske organizme?

Oko 300 tisuća mladih radnika dobit će povrat poreza, neki i do 27 tisuća kuna