in

Ministar Beroš: ‘Roditelji će sa svojom djecom u bolnici smjeti biti 15 minuta‘

Odjel onkologije Dječje bolnice Kantrida

‘Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje‘

Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta – objavio je danas na Facebooku ministar zdravstva Vili Beroš.

 – Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 g starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici).

Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje.

Na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera – objavio je ministar na Facebooku.

Ministar je zatim danas popodne napisao: “Za teško oboljelu djecu i najmlađe cijelo vrijeme epidemije, pa i sad, u većini bolnica omogućen je BORAVAK roditelja što znači i 24 sata. U pojedinim županijama su zabranjene POSJETE bolnicama, ali usprkos tome struka preporuča omogućavanje posjete djeci na barem 15 minuta.”

KAŠTELIR: Prijem za odlične učenike osnovne škole

Nacionalni stožer: 54 nova slučaja u 24 sata, preminula još jedna osoba