in

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču kao poruka za zdrav i slobodan život. Pogledajte bogat program

Dr. Sakoman u OŠ Poreč 2022. - Foto Zdravi grad Poreč

Mjesec borbe protiv ovisnosti (MBO) u Poreču, koji se održava od 15. studenog do 15. prosinca 2023., tradicionalno naglašava važnost zdravog rasta i razvoja djece i mladih. Program MBO, usmjeren prema zagovaranju zdravih životnih izbora, ima cilj osnažiti mlade u donošenju zdravih odluka i razvoju odgovornih životnih navika.

U sklopu MBO programa, koji predstavlja vrhunac cjelogodišnjih aktivnosti u prevenciji ovisnosti djece i mladih u Poreču i Poreštini, organiziraju se preventivni zaštitni programi. Plakat s bogatim programom MBO-a već je tiskan i dostupan.

Sadržaji programa usmjereni su prvenstveno djeci i mladima, najranjivijoj skupini za rizična ponašanja. Također, program je usmjeren i prema važnim odraslima koji podržavaju dječji rast i razvoj. Svake godine, program se fokusira na različite aspekte ovisničkih ponašanja, uključujući alkohol, droge, kocku, prejedanje, tehnologiju, itd.

Program MBO 23., kao i svake godine, realiziraju umreženi stručni timovi u našoj zajednici i to stručne službe svih porečkih škola i stručnjaci iz Zdravog grada Poreč. Isto tako u programu MBO gostuju vanjski suradnici Zdravog grada Poreč, priznati stručnjaci u prevenciji i liječenju ovisnosti. Tako će i ove godine naš gost biti dr. Slavko Sakoman koji će sa svim porečkim osmašima održati tribine ODRASTI NEOVISAN.

Dr. Sakoman održat će predavanje i za roditelje osmaša. Gostovat će i dr. Ivan Burcar koji se bavi vjerojatno najraširenijom ovisnošću mladih generacija i to ovisnošću o tehnologiji. Bit će organizirani okrugli stolovi za stručnjake koji se bave problemom ovisnosti, održati će se niz radionica s djecom i mladima usmjerenih zdravim izborima, natječaji i izložbe likovnih radova na temu zdravih izbora i čitav će mjesec biti obojan sloganom „Naš izbor je zdrav život“.

Izvor Zdravi grad Poreč

Foto Fun in Istria - Biciklijada Sv. Mauro - Arhiv

POREČ: U čast sv. Maura u nedjelju jubilarna biciklijada

Foto TZ Poreč - Gourmet projekt Cabernet Sauvignon i plava riba 2023.

POREČ: Druga večer “Cabernet Sauvignona i plava ribe” – Kreacije chefa Igora Zirojevića oduševile