in

MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE: Djelatnice Rovinj FM-a ženama poslale važnu poruku

Urednice, voditeljice i novinare rovinjskog radija

Urednice, novinarke i voditeljice lokalne radio-postaje Rovinj FM odlučile su sudjelovati u ovogodišnjoj akciji kluba Gea Pula, ‘Pregledom do osmijeha’. Osim sudjelovanja, iskoristile su priliku ukazati na važnost podizanja svjesnosti o ranom otkrivanju raka dojke kod žena te video uratkom pozvale sve zainteresirane da se priključe akciji.
Naime, djelatnice Rovinj FM-a naglasile su da je rak dojke oblik raka od kojeg žene najčešće obolijevaju zbog čega je važno od rane dobi obavljati samopreglede, a prvi mamografski pregled dojki svaka žena treba napraviti između 38. i 40. godine života te nakon toga nastaviti s pregledima jednom godišnje i u budućnosti. Objasnile su i važnost pravovremenog pregleda jer je s ranim otkrivanjem bolesti lakše i učinkovitije liječenje.

Kako bi zajedno podigli svijest o ovom problemu pozvale su sve zainteresirane da se uključe u akciju ‘Pregledom do osmijeha’ putem internetske stranice geapula.hr gdje se mogu pronaći informacije kako do majice u kojoj kasnije možete trčati, hodati, rolati, voziti bicikl ili samo šetati.
Također, možete se fotografirati i objaviti fotografiju na društvenim mrežama uz oznaku #hodizajno, kao i označiti klub Gea, a fotografije možete poslati na njihov e-mail.

Na taj način svi mogu pomoći klubu Gea da osvijesti žene koliko je važno pregledavati dojke jer pregled doista spašava život. Uključite se i vi u ovu akciju koja djeluje pod sloganom: NE ‘ĆU BEN’, HODI ZAJNO!

Video u kojem Paola Baričević, Anamaria Mofardin, Irina Basara, Nina Orlović Radić,
Suzana Modrušan Krošnjak i Martina Pereša imaju nešto važno za reći možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/watch/?v=346075939826044

Izvor: Priopćenje Uredništva Rovinj FM-a

OPREZ! U Kašteliru nalet na srnu, u Marušićima na divlju svinju

Stožer: U Hrvatskoj 1.413 novih slučajeva, 18 mrtvih