in

MJESEC RUŽIČASTE VRPCE U POREČU: Predavanje dr. Tomislava Peharde „Psihološka pomoć oboljelima od raka“

Foto Grad Poreč - Savjetovalište za oboljele žene počelo s radom - Ilustracija

U sklopu programa Mjeseca borbe protiv raka dojke, u ponedjeljak, 9. listopada 2023. godine u 12 sati u Velikoj vijećnici Grada Poreča (O.m.Tita 5) dr. spec. medicine, psihijatar Tomislav Peharda održat će besplatno predavanje na temu Psihološka pomoć oboljelima od raka.

Podsjetimo, dr. Peharda od veljače u Poreču vodi „Psihoonkološko savjetovalište za žene oboljele od raka dojke“, zajednički projekt Grada Poreča i Istarskih domova zdravlja, koji je proizašao iz već održanih grupnih savjetovanja te iskazivanjem potreba za češćim grupnim susretima i individualnim terapijama oboljelima i njihovim obiteljima. Projekt uključuje grupno savjetovanje, individualno savjetovanje, četiri događanja čiji je cilj osvještavanje ciljnih skupina o važnosti prevencije malignih oboljenja, te psihološkim aspektima savladavanja ovih vrsta oboljenja.

U sklopu predavanja dr. Peharda govorit će o značaju informiranosti onkoloških bolesnika i članova njihove obitelji, intelektualnom i emocionalnom uvid u primarne uzroke izazova bolesnika, te unapređenje kvalitete života, objavio je Grad Poreč.

Foto Dječji vrtić Žbandaj

Dječji tjedan u ŽBANDAJU: Vrtićarci učili o biologiji, bakterijama i zašto je važno prati ruke

policija

“SHOW” na sjeveru Istre: Autom se zabio u policijsko vozilo, izgurao ga i pobjegao