in

Nova vozila hitne pomoći dobili Rovinj, Pazin i Umag

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije u Puli jučer su predana tri nova vozila za ispostave Pazin, Rovinj i Umag.

Vozila su vrijedna tri milijuna kuna. Kako je istaknuto, Istarska županija ih je sufinancirala s 2,2 milijuna kuna, a ostalo su platili gradovi i općine Pazinštine, Rovinjštine i Bujštine.

Nova vozila hitne pomoći dobili Rovinj, Pazin i Umag

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Gordana Antić rekla je kako će se nabavkom triju novih vozila Hitne pomoći podići razina kvalitete i sigurnosti svih građana dok će zdravstveni djelatnici brže i sigurnije moći doći do pacijenta, moći će raditi na njegovom zbrinjavanju cijelim putem do bolnice, do koje će i doći puno prije.

Navela je da Hitna medicinska služba u Istarskoj županiji raspolaže s 28 vozila, a nova tri kombija upotpunit će taj broj. Pritom će se dio opreme iz starih vozila prenijeti u nova. Namjera im je cijeli vozni park obnoviti tokom iduće tri godine.

Nova vozila hitne pomoći dobili Rovinj, Pazin i Umag

Tom je prilikom gradonačelnik Pazina Renato Krulčić istaknuo kako je jedan od prioriteta definiran u Strategiji razvoja Grada Pazina 2015-2020. godine i stvaranje bolje zdravstvene zaštite koja će oboljelima omogućiti na vrijeme dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Novo vozilo za Ispostavu Pazin od posebne je važnosti za građane koji trebaju hitnu pomoć, ali i za djelatnike pazinske Hitne pomoći kojom se i ovom prilikom zahvalio na svakodnevnim naporima u pružanju hitne medicinske pomoći.

Kako je objavio Grad Rovinj, za novo vozilo koje su dobili, vrijedno milijun kuna, Rovinj je izdvojio 308.770 kuna, a općine Bale 28.056, Kanfanar 6.139 i Žminj 7.035 kuna.

Time je dodatno obnovljen vozni park ispostave Rovinj nakon što je 2018. godine sredstvima Zavoda nabavljeno još jedno vozilo čime je poboljšana razina usluge prvenstveno za žitelje grada i općina. ali i gostiju koji borave na tom području. Uz gradonačelnika Marka Paliagu na primopredaji vozila prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Foto: Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

FINO VINO I DOBRA KLOPA - U pripremi prvo izdanje fešte FEEL TAR-VABRIGA

FEEL TAR-VABRIGA: Na prvoj ljetnoj fešti 15 vinara, ali i tartufi, sir, maslinovo ulje…

Istarski Stožer, 18. travnja: Svi nalazi opet NEGATIVNI

U Istri opet bez novozaraženih