in

Novi program radionica udruge Zdravi Novigrad kao podrška roditeljima s malim bebama

Ilustracija Pixabay

Na području Grada Novigrada djeluje vrlo aktivna udruga građana – Zdravi Novigrad. Tako će u sklopu projekta „Mala pomoć za bolje sutra“ ovog siječnja udruga započeti s projektom radionica podrške za roditelje s malim bebama u dobi do godinu dana, s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja roditelja.

Radionice su planirane kao svojevrsna pomoć u post-partalnom periodu, koji sa sobom nosi niz promjena, te bioloških, psiholoških i socijalnih prilagodbi s kojima se svatko od roditelja nosi na svoj način. Budući da dobrobit roditelja značajno utječe na dobrobit i razvoj djeteta, udruga želi ovim susretima ponuditi dodatne alate i informacije za međusobnu podršku i jačanje zajednice roditelja.

Radionice će voditi psihologinja Sara Findrik, jedna od psihologinja udruge, specijalizantica rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji, koja je ponukana svojim profesionalnim i osobnim iskustvom, odlučila pokrenuti ovaj projekt. Na susretima su planirane i posebne gošće: Teuta Grdinić, savjetnica za dojenje i Martina Stifanić, savjetnica za babywearing.

Program radionica uključuje tjedne susrete po 90 minuta kroz 2 mjeseca, a neke od planiranih tema su : rani razvoj, izazovi roditeljstva u prvim mjesecima, dojenje i hranjenje, stvaranje odnosa s djetetom, nošenje vs. kolica, razni mitovi o roditeljstvu i odnosu prema djetetu, seksualni odnosi nakon poroda, mentalno zdravlje roditelja, te ostale važne teme koje će se pojaviti tijekom susreta.

Radionice će se održavati utorkom u popodnevnim satima u prostorima novigradske sportske dvorane, a na radionice su dobrodošli svi, i mame, i tate, i bebe. Prvi susret planiran je za utorak, 23.1.2023., u 16:30 sati.

Kako bi mogli pripremiti susrete, Udruga Zdravi Novigrad poziva zainteresirane roditelje da se prijave na radionice OVDJE , a za dodatna pitanja možete se obratiti Sari Findrik na e-mail findriksara@gmail.com .

Foto Grad Poreč

POREČ: Nastavljaju se arheološka istraživanja u starom gradu. Našli dosad neistražene strukture antičkog kapitolija

Foto Juraj Varga za Pixabay - Ilustracija

NOVIGRAD: OŠ Rivarela objavila informacije o predupisu djece u 1. razred