in

NOVIGRAD ima svoj tim hitne pomoći za turiste i stanovnike

Ilustracija - Foto Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

Gosti i stanovnici Novigrada tijekom ljetnih mjeseci neće trebati ići u Umag na Hitnu pomoć niti strepiti hoće li hitna pomoć stići na vrijeme da nekome spasi život.

Kako bi se pospješila učinkovitost hitnih zdravstvenih intervencija u mjesecima kada u Istri boravi velik broj ljudi, od 3. srpnja do 27. kolovoza u Novigradu će svakodnevno djelovati tim hitne pomoći u prostorijama ambulante na adresi Rižanskog placita 2. Od ponedjeljka do petka bit će na raspolaganju od 10 do 18 sati, a vikendom i blagdanima od 10 do 22 sata.

Pozivom iz Novigrada na broj 112, automatski će se intervencija preusmjeriti na novigradski tim hitne pomoći koji može reagirati istoga trenutka za cijelo područje Grada Novigrada.

Organizacija ovakve zdravstvene zaštite, koja je u ljetnim mjesecima neophodna na području sjeverozapadne Istre, omogućena je sredstvima koja je osigurala Turistička zajednica Grada Novigrada za hvalevrijedan projekt s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, saznajemo u TZ-u.

Foto Usluga Poreč

U Poreču postavljen Green Bicycle Garage – najsigurnije parkiralište za bicikle u gradu

Foto Tanja Kocijančić

Festival istarske pašte u Žminju za vikend: Cooking show, radionice, koncert Nole, Pop Gunza i DJ-a