in

O proboju virusa u školama – Kozlevac tvrdi da žarišta nema i da je incidencija u Istri najbolja

Foto Istarska županija

U uvodnome djelu koordinacije istarskog župana i gradonačelnika, održane u petak u Pazinu, prisutnima su se obratili načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović koji su se osvrnuli na aktualnu epidemiološku situaciju u Istri. Izrazili su zahvalnost čelnicima istarskih gradova na dobroj suradnji i odgovornosti tijekom turističke sezone, što je zasigurno doprinijelo odličnim brojkama te sigurnosti okruženja za građane i goste.

Prema njihovim riječima, incidencija zarazom na Poluotoku je i dalje najbolja u Hrvatskoj, a budući da je počela nova školska godina i u obrazovnom sustavu postoji fluktuacija velikog broja djece i odraslih – pozorno se prati školski sustav.

Ono što je važno nema žarišta, a broj novozaraženih raspoređen je po cijeloj Istri, priopćili su iz Kabineta župana.  

Podsjetimo da je Kozlevac početkom tjedna izjavio da ima nešto manje od 60 pozitivnih učenika osnovnih i srednjih škola te profesora pa je u samoizolaciji, prema izvještaju od utorka – bilo oko 600 učenika i četiri profesora.

Korona se, dakle, već na početku školske godine pojavila u 30 razreda u 17 osnovnih škola i 14 razreda dvanaest srednjih škola.

Kozlevac je izjavio da se očekivalo da će se virus pojaviti u školama. Negdje su u samoizolaciji morali cijeli razredi, a ponegdje samo učenici koji sjede s lijeve i desne strane zaraženog učenika, ovisno s kim je bio u kontaktu.

Apelirao je i na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu, a isti je apel uputio i učiteljima. Naime, ima slučajeva da su unatoč simptomima korone došli na posao.

U Rovinju utrka oldtimera 11. Noćni kup Sv. Eufemije

Savjeti kako se možete zaštititi od prevara putem SMS-a