in

POREČ: Održan sastanak o DPU-u Zone zdravstvenih objekata – izmjena je nužna za proširenje Doma za starije i nemoćne

U Maloj vijećnici Grada Poreča održan je sastanak na temu DPU Zone zdravstvenih objekata u Poreču na inicijativu gradonačelnika Lorisa Peršurića i gradskog pročelnika za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damira Hrvatina.  Sastanku su se odazvali Sandra Čakić Kuhar, predsjednica Županijske skupštine i predstavnik Istarske županije kao osnivača Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, potom Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, Radmila Korlević, voditeljica Doma zdravlja Poreč, Tihana Mikulčić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Nataša Basanić Čuš, ravnateljica Zdravog grada Poreč, dr. Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije te gradska pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Intencija ovog sastanka je zdravstvene ustanove na tom području predaju svoje prioritete i potrebe, kako bi pokrenuli donošenje Detaljnog plana uređenja Zone zdravstvenih objekata u Poreču. To je potrebno kako bi se moglo krenuti u proširenje Doma za starije i nemoćne osobe, za što već postoje projekti. Pročelnik Hrvatin upoznao je sudionike s rokovima tijekom kojih moraju dostaviti svoje prijedloge, kako bi se potom mogla provesti javna rasprava, nakon čega bi o planu glasalo Gradsko vijeće.

Sudionici su pohvalili to da im se unaprijed komuniciraju planovi, te da se mogu sa svojim prioritetima uključiti u kreiranje plana. Složili su se, sad kad je sanirana nekadašnja prometnica D75 ispod zone zdravstvenih objekata, kako je pitanje prometa u kretanju i prometa u mirovanju jedan od prioriteta, posebno kod proširenja Doma za starije i nemoćne osobe.

– Grad je osnivač samo dvije od svih ustanova – Doma za starije i nemoćne i Zdravog grada Poreč, pa nam je želja da kroz dijalog s drugim dionicima, odnosno, Istarskom županijom kao osnivačem napravimo sve što možemo da sve ustanove što bolje funkcioniraju i imaju bolje uvjete rada, na dobrobit svih građana i korisnika.

Izvor Grad Poreč

Seniori Jadrana počeli pripreme za novu sezonu

ECDC odbio apel iz ISTRE: Ne bi bilo praktično pratiti zarazu po županijama