in

Povlači se serija još jednoga lijeka, naveliko je korišten tijekom pandemije 

Ilustracija Pixabay

Obavijest o povlačenju serije lijeka SOOLANTRA krema

Još jedan lijek povučen je iz prodaje. OBjavljujemo obavijest HALMED-a u cijelosit: “Tvrtka Medika d.d., distributer lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 2414239A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na kontaminaciju koja nema opasnost po zdravlje. Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.”

napušten pas

POVIJESNA ODLUKA: Tko napusti životinju ide u zatvor

ivica kostelić

Ivica Kostelić danas, 15.3. gostuje u Poreču. Dođite pogledati njegov film