in

U Rijeci se danas otvara Bolnica za ženu i dijete

Foto Jonathan Borba za Pexels - Ilustracija

U Rijeci se danas u 13 sati svečano otvara nova Bolnica za ženu i dijete na Sušaku. Na 70 tisuća četvornih metara bit će na jedno mjesto preseljene pedijatrijska skrb, Klinika za ginekologiju i porodništvo, te popratni medicinski i servisni sadržaji. Novoizgrađeni bolnički kompleks Kliničkoga bolničkog centra Rijeka dovršen je za nešto više od četiri godine, vrijedan je 158 milijuna eura ili 1,19 milijardi kuna i najveća je investicija u hrvatskom zdravstvu, objavio je HRT na svojim sranicama.

Na stranicama Vlade objavljeno je da će na otvorenju sudjelovati predsjednik Vlade Andrej Plenković, te dva ministra – resorni Vili Beroš i mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Bolnička zgrada ima šest nadzemnih i dvije podzemne parkirne etaže, a u drugoj manjoj zgradi bit će smješteni logistički servisi za cijeli KBC (termoenergetski sadržaji poput kotlovnice te drugi servisni sadržaji i službe poput centralne kuhinje, praonice rublja i sterilizacije). U novu bolnicu ulazi se sa sjeverne strane, preko Kampusa, navodi HRT. 

Foto Buje - gradonačelnik predao ključeve grada malim maškarama

U Bujama ključ grada preuzeli mališani – Uskoro Dječji karneval i maškarana povorka

Foto Grad Poreč

POREČ: Gradonačelnik Peršurić čestitao na uspjehu glazbenici Natali Radovčić