in

Velik odaziv Poreštine na cijepljenje u Žatiki

Zbog dostupnosti veće količine cjepiva za procjepljivanje stanovništva u Istarskoj županiji, cjepni punkt za područje Poreča protekle je subote, 10. travnja, organiziran u dvorani Žatika.

Masovno cijepljenje u Žatiki

Pozivu za cijepljenje odazvalo se 757 pozvanih osoba ili nešto više od 90 posto pozvanih, a odvijalo se od 8 do 17 sati. Cijepljenje provode Istarski domovi zdravlja, kroz logističku podršku Stožera civilne zaštite Poreča, a s obzirom na to da su zadovoljni s odazivom i organizacijom na samom cijepnom punktu, isto će se nastaviti i nadalje.

Sljedeće cijepljenje tako je planirano za subotu, 17. travnja, ponovno u dvorani Žatika. Svakog pacijenta za cijepljenje naručuje njegov liječnik obiteljske medicine, o čemu biva telefonski obaviješten. Svi pacijenti koji će biti pozvani na cijepljenje u dvoranu Žatika, trebaju u dvoranu doći najranije 5 minuta prije termina koji im je odredio njihov liječnik obiteljske medicine. Sve osobe naručene za cijepljenje trebaju slijediti upute liječnika i tehničkog osoblja, radi sprječavanja stvaranja gužvi.

Masovno cijepljenje u Žatiki

Dolaskom u točno zakazanom terminu ili najranije 5 minuta prije, sprječava se okupljanje većeg broja ljudi, mogućnost širenja zaraze i olakšava posao medicinskom osoblju, priopćio je Grad Poreč.

Masovno cijepljenje u Žatiki

U Istri cijepljeno gotovo 27.000 osoba

DeguStazione u Taru zapošljava konobara s iskustvom