in

Velik odaziv u Poreču – Hoditi i zdravi biti privukao stotine rekreativaca

Foto Zdravi grad Poreč

U Poreču šetnica prepuna hodača. Najmlađi imali godinu dana a najstariji 88 godina!

hoditi zdravi biti poreč 2023
Foto Zdravi grad Poreč – Hoditi i zdravi biti 2023.

Javnozdravstvena manifestacija HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2023. i ove je godine u Poreču izmamila hodače prepune  entuzijazma za hodanje, druženje, zajedničku tjelovježbu i boravak u prirodi. Hodalo se istovremeno u 10 istarskih gradova nakon covid-pauze, a pod okriljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Hoditi i zdravi biti u Poreču 22-4-2023
Hoditi i zdravi biti u Poreču 22-4-2023

Porečki hodači su se okupljali već od 9 sati kraj Općinskog suda u Poreču. Veselili su se novoj majici s logom ovogodišnje manifestacije koju će mnogi pridružiti bogatoj kolekciji majica u svim bojama iz prethodnih akcija HODITI I ZDRAVI BITI kroz godine. Područje Naftaplina ubrzo je preplavila narančasta boja i „more“ hodača ornih da vježbaju i hodaju do Ski lifta u Zelenoj Laguni. Među hodačima su već tradicionalno bile sve dobne skupine i to bebe u kolicima sa svojim obiteljima, malena djeca koja su veselo trčkarala sa zdravogradskim žuto-plavim balonima, odrasli, stariji, osobe s invaliditetom i kućni ljubimci. Porečki organizatori su s veseljem ugostili i 10-tak hodača iz Doma za odrasle osobe Brkač, među kojima i svoje prijatelje i sugrađane Porečane koji su štićenici istog Doma. Jedne godine domski je band uveseljavao hodače svirkom i vlastitim glazbenim izvedbama.

U dobrom raspoloženju, u subotu 22.4.,  čitavim je putem u Poreču hodalo više od 400 osoba. Predivan porečki lungomare od Općinskog suda do Zelene Lagune preplavila je narančasta boja u okviru proljetnog zelenila te mamila uzdahe i divljenje te fotografiranje  usputnih prolaznika, među kojima i stranaca. Na kraju veselog puta prepunog aktivnosti, smijeha, priče i druženja , koje je ljudima uslijed pandemije nedostajalo, kraj Ski lifta  sve je hodače dočekao ukusan ručak, već uobičajeni grah kojeg slasno jedu kao na pikniku u prirodi baš svi, od najmanjih do najstarijih, a mnogi hodači traže i ponovljenu porciju. 

Zdravi grad kao nositelj organizacije za Poreč zahvaljuje gradonačelniku Lorisu Peršuriću koji svesrdno podržava ovu manifestaciju svih godina u Poreču u potrebama organizacije te se osobno uključuje, hoda, vježba i srdačno druži sa hodačima kroz čitavo subotnje jutro. Tako je bilo i ove godine. Jednako tako hvala svim drugim partnerima, resornom gradskom odjelu pročelnice Vesne Kordić, našim vedrim kineziolozima Zoranu Jendrašiću i Vedranu Vrusu koji vode kolonu i tjelovježbu primjerenu svima.

-Hvala svim našim projektnim partnerima i to Domu za starije i nemoćne osobe Poreč koji se uključio sa svojim medicinskim sestrama i fizioterapeutom te voditeljima ustanove, Crvenom križu Poreč jer se uključio sa svojim volonterima i vozilom, Društvu invalida Poreč čiji članovi hodaju kao najranjivija skupina čitavom trasom dok volonteri DIP-a hodaju u pratnji i na raspolaganje stavljaju svoje kombi vozilo, hvala Sportskoj zajednici Grada Poreča i VITA LEVI na uvijek atraktivnoj vožnji turističkim vlakićem koja je za sve ranjive hodače u povratku besplatna. Porečki HODITI svake je godine u svom održavanju prav atrakcija i jedva dočekana aktivnost od građana i uvijek dobro organizirana baš zbog povezanosti i timskog rada navedenih partnerskih organizacija u našem gradu. Do idućeg HODITI hvala svim hodačima što prepoznaju značaj tjelesne aktivnosti za zdravlje i što hodaju u Poreču sa nama, piše u priopćenju Zdravog grada Poreč.

Cijelu našu fotogaleriju pogledajte na linku:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02u3hvehNrcaoKctkTeJxVJs31qWQMHcUqVpMEMaCB9NYSW37AYhX1WStoqX1b8hGBl

Ilustracija - Foto Policijka uprava istarska

BADERNA: Sletio s ceste na Istarskom ipsilonu

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Osumnjičen za razbojništvo u svibnju 2022.